Öt nyertes projekt a Zöld SzékelyFöldnél

47

Öt csíki-medencei projektet összesen mintegy 33 ezer lej értékben támogat a Zöld SzékelyFöld Egyesület a közösségi kártya program segítségével, miután a kártyahasználók szavazataikkal döntöttek, hogy a nyolc pályázó közül kik legyenek a nyertesek.

Csipike óvoda. Kerti házra pályáztak Fotó: László Róbert
Csipike óvoda. Kerti házra pályáztak Fotó: László Róbert

Április folyamán zajlott a csíkszeredai közösségi kártya hatodik pályázati kampánya, a kártyahasználók szavazataikkal dönthették el, hogy a nyolc pályázatból melyek nyerjenek támogatást. Rendkívül népszerű volt a hatodik kiírás, hiszen 10-szer több szavazatot adtak le a projektötletekre, mint a legutóbbi kiíráson. Ennek egyrészt az oka, hogy több oktatási intézmény is nevezett valamilyen ötlettel, amelyet ügyes kampánnyal igyekeztek népszerűsíteni. Nem elhanyagolható ugyanakkor az a tény sem, hogy Csíkszeredában már a Merkúr Áruház mellett a Harmopan és a Petry üzleteiben is lehet használni a közösségi kártyát.
A szavazatok összeszámolását követően a Csipike Egyesület (Csipike óvoda) végzett az első helyen 1171 szavazattal. Ők a napközi udvarára szeretnének építeni a gyerekeknek egy házikót, illetve évelő növényeket fognak ültetni az udvarra. Fodor Tünde, a napközi igazgatója elmondta, örülnek, hogy ilyen sok szavazatot sikerült szerezniük, igyekeztek szülői értekezleteken népszerűsíteni a kezdeményezést, és végül a szülők, kollégák, ismerősök támogatásával valósulhat meg a projekt.
Második helyen 533 szavazattal a Székely Károly Szakközépiskola végzett, amely energiatakarékos LED-égők vásárlására pályázott, harmadik a Micimackó Egyesület 421 szavazattal, amely a Micimackó és Napraforgó óvodákhoz kerékpártartó kihelyezését, csúszdák, mászókák feljavítását, LED-égők vásárlását és környezeti nevelési játékok beszerzését tűzte ki célul. Valamint 381 szavazattal szintén nyert Puskai Melinda, aki egy csíkcsicsói környezetbarát játszótér kialakítására pályázott.
Annak érdekében, hogy ne kelljen a nyertes programok költségvetését megnyirbálni, a kezdeti 25 000 lejes keretet kiegészítették, így a négy pályázatot összesen 28 576 lej értékben támogatják – áll aZöld SzékelyFöld közleményében. Ez mellett a sérült gyerekeket is foglalkoztató Manó Tanoda – udvarának környezetbarát rendezésére – automatikusan támogatásban részesül, így a hatodik kiírás során összesen öt csíki-medencei program kap támogatást a közösségi kártya program segítségével 32 976 lej értékben.

Háromszéki Eszter

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek