2021, január 20, szerda.
custom_html_banner1

Öt nap – négy meccs

Nehéz napok elé néz a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata, amely öt nap leforgása alatt négy találkozón kell pályára lépjen. Két román bajnoki, illetve két MOL Liga-találkozó van műsoron. Előbb Karcfalván a Steaua ellen kell bizonyítani, míg vasárnap és jövő kedden a MAC és a Brassó következik. Ráadásul az újonc MAC ellen saját szurkolói előtt kell helytállni.

Ruczuj sokat tett a HSC által megszerzett két pontért Fotó: icehockey.hu
Ruczuj sokat tett a HSC által megszerzett két pontért Fotó: icehockey.hu

Kezd besűrűsödni a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának programja, ez nem is csoda, hiszen két fronton kell helytállni folyamatosan. Míg a múlt héten csupán MOL Liga-meccsek szerepeltek műsoron, addig az előttünk álló hétvégén már román bajnoki találkozók is lesznek.
A Geréb István és Nagy Béla edzők által felkészített csíki fiúk pénteken és szombaton a Bukaresti Steaua vendégei lesznek. Igaz, sokat nem kell utazni, hiszen a „bakák” ideiglenes otthona továbbra is a csíkkarcfalvi műjégpálya. A Steaua már a múlt hétvégén lejátszott két bajnoki meccset a Brassói Corona ellen, amely végén osztozkodtak a pontokon. A HSC pedig három MOL ligás meccsen van túl, amelyeken a fiúk tisztességesen helytálltak.
A két román bajnoki után egyből MOL Liga-meccs lesz. Vasárnap a MAC érkezik Csíkszeredába, akik már nem ismeretlenek, hiszen legutóbb hétfőn mérte össze tudását a két csapat. Akkor az újonc 3–2-es győzelmet aratott. A visszavágás lehetősége fennáll, de ehhez a fiúk nagyon okosan kell takarékoskodjanak az erejükkel a pénteki, illetve a szombati páros találkozón. A MAC elleni meccset követően lesz egy szabadnap, majd kedden jöhet az első erdélyi rangadó a Brassói Corona ellen, idegenben.
– Edzőként is nehéz felkészülni az előttünk álló öt napra, nemhogy a játékosoknak. Én is kíváncsian várom, hogy a csapat miként veszi az előttünk álló feladatokat. A magyarországi kollégáim véleménye szerint képtelenség lesz ezt a programot végigvinni. Én viszont bízom benne, hogy sikerülni fog. Hosszú távon a jelenlegi kerettel nem tudjuk végigcsinálni, de reménykedünk, hogy hamarosan csatlakoznak az új játékosok, és akkor a terhelés jobban elosztódik. A csapat jól fel van készítve fizikailag. Nem nagyon lehet prioritási sorrendet felállítani a négy mérkőzés között, bár a MOL Liga fontosabb számunkra. Már csak abból kiindulva, hogy Magyarország a világelitbe tartozik. A két Steaua elleni mérkőzés után egy borzasztóan nehéz meccsünk lesz a MAC ellen. Bízom benne, hogy egy sikeres hétvégénk lesz. Minden meccsünkön ugyanazzal a kerettel fogunk kiállni. Megtörténhet, hogy egy-két korábbi hokis visszatér, de nem tudom, hogy mennyire tudnának rajtunk segíteni – fogalmazott Geréb István vezetőedző.

Gyergyói rajt
Holnap a Gyergyószentmiklósi Progym csapata számára is elrajtol a hazai jégkorongbajnokság, a Farkas Csaba által edzett gárda a Sportul Studențesc ellen kezdi meg a pontvadászatot. A találkozó egyértelmű esélyese a piros-fehér csapat, ám nem olyan rózsás a helyzet a Progym háza táján.
– Sajnos a csapat csak két hete kezdte meg a jégedzéseket, éppen ezért örülünk, hogy egy gyengébb ellenféllel kezdjük a bajnokságot. A keretünk még nem végleges, Bálint Lóránt Németországban vállalt munkát, így nagyon foghíjas a védelmünk. Az elmúlt napokban több csatárt próbáltunk ki védőként, remélem, hogy nem lesz problémánk a Sportul elleni találkozókon – mondta a Progym edzője. Farkas kiemelte, egyelőre három légiós van a keretben, Nyerges Lajos, Vitalij Kiricsenko és Vacláv Novák mellé amennyiben a klub költségvetése engedi, még igazolnának majd külföldieket.
A Progym elkezdte a bérletek árusítását is a 2015/2016-os jégkorongidényre. A támogatói bérlet 400, a szurkolói bérlet 200 lejbe kerül. A csapat hazai mérkőzéseire a felnőttek 10, a gyerekek és nyugdíjasok 7 lejért válthatnak belépőt.

Hétvégi hokiműsor
MOL Liga: péntek: Újpest – Fehérvár AV19 (19), Dunaújvárosi Acélbikák – DVTK Jegesmedvék (19.15), Ferencváros – Debreceni HK (20); vasárnap: Fehérvár AV19 – DVTK Jegesmedvék (18.30), HSC Csíkszereda – MAC Budapest (18), Debreceni HK – UTE (19.30), Ferencváros – Acélbikák (20).
Román bajnokság: péntek: Steaua – HSC Csíkszereda (17.30), Galaci Dunărea – Brassói Corona (19); szombat: Steaua – HSC Csíkszereda (17.30), Dunărea – Corona (17.30), Progym – Sportul Studențesc (17.30); vasárnap: Progym – Sportul (11.30).

[box type=”shadow” ]Tisztelt jégkorongszerető közönség!

A sportban mindig vannak hullámvölgyek, sikerek, kudarcok, jó és rossz eredmények egyaránt. Az idei szezonra többnyire egy fiatal, dinamikus, győzni akaró, szívvel-lélekkel játszó csapatot sikerült felépíteni, olyan játékosokkal, akiknek már kissráckorukban az volt az álmuk, hogy valamikor a nagycsapatban játszanak, ezért rengeteg időt, energiát fektettek munkába, edzésbe, és elérkezett az ő idejük is. Nem a legrutinosabb, legtapasztaltabb, hanem a legnagyobb szívű játékosok öltik fel az immáron több mint 85 éve, kultúránk, hétköznapjaink részévé vált Csíkszeredai Sportklub mezét, hétről hétre napról napra. Ezért arra kérek mindenkit – lányokat, fiúkat, hölgyeket, urakat, unokákat, nagyszülőket –, hogy jöjjenek minél többen ki a mérkőzéseinkre, szurkoljanak együtt, az eredménytől függetlenül annak a fiatal, lelkes gárdának, akiket csak úgy szeretünk, ismerünk, tisztelünk, hogy Sportklub Csíkszereda! Hadd érezze az ellenfelünk, hogy mi vagyunk itthon, ez a csarnok, ezek a játékosok, ez a csapat a mienk.

Tisztelettel Geréb István, a Sportklub vezetőedzője![/box]

Darvas Attila
Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,320RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb