2021, január 21, csütörtök.
custom_html_banner1

Öt mérkőzés zsinórban

Nagyon nehéz és egyben fontos hétvége előtt áll a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, hi­szen a csíki fiúk öt nap alatt öt alkalommal lépnek pályára. A román bajnokságban a címvédő Galaci Dunãrea látogat Csíkszeredába, amely tétje az első hely, míg a MOL Ligában három idegenbeli mérkőzés vannak mű­soron, ahol a középmezőnyben elfoglalt hely megerősítése a tét. Gyergyószentmiklóson a Steaua vendégeskedik. Itt sem kicsi a tét.

Első helyre kerülne a Sportklub a román bajnokságban Fotó: Halmágyi Zsolt
Első helyre kerülne a Sportklub a román bajnokságban Fotó: Halmágyi Zsolt

Két fronton kell helytálljon öt nap alatt a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata. Előbb pénteken és szombaton a román bajnoki címvédő és egyben listavezető Galaci Dunăreát látják vendégül a csíki fiúk, majd a szombati találkozó után azonnal utaznak az újabb magyarországi túrára, ahol zsinórban a Debrecen, a Ferencváros és az Újpest lesznek az ellenfelek.
A román pontvadászatban nagy téttel bír a Galac elleni páros mérkőzés, hiszen két győzelemmel a Sportklub az első helyre tornázhatja fel magát a tabellán. Ráadásul van elszámolnivaló a Duna-partiakkal szemben, hiszen a bajnokság elején a Galac kétszer gyűrte le a Sportklubot, igaz, egy alkalommal csak ráadás után.
A MOL Ligában is nagy a tét, mivel a rájátszásba jutás szempontjából közvetlen riválisok ellen kell pontokat rabolni, s mindezt idegenben. A Galac elleni találkozókat követően a fiúk azonnal utaznak Debrecenbe, ahol legutóbb összejött a győzelem. A sor a Ferencváros, illetve az Újpest ellen folytatódik. Ha a srácok komolyan gondolják a rájátszásba kerülést, akkor óhatatlanul pontokat kell szerezni.
„Az elmúlt két hétben nem voltak meccsek, ami egy részből jó volt, más részből meg nem. Nem jó, mert a fiúk kiestek a meccsritmusból, de pozitív abból a szempontból, hogy a pihenő alatt a hiányosságainkon tudtunk csiszolni. Remélem, hogy ez már meg is fog látszani a két Galac elleni meccsen. Utána következik három MOL Liga-mérkőzés, amelyeken pontokat szeretnénk szerezni. Előny számunkra, hogy nyolc légióst küldhetünk jégre, így lehet rotálni a játékosokat” – fogalmazott Artur Oktyabrjov, a Sportklub vezetőedzője.

Győzelemre hajtanak
Nem csupán Csíkszeredában, hanem Gyergyószentmiklóson is rangadót játszanak ma és holnap a hazai jégkorongbajnokságban: a Progym a Steauát fogadja. A házigazdáknak a rájátszásba jutásért vívott csata miatt fontos a két győzelem, a Steaua pedig két siker esetén úgy tarthatná meg a tabellán a harmadik helyét, ha tetemes előnyre tenne szert a gyergyóiakkal szemben. Farkas Csaba lapunknak azt mondta, minden játékosa harcra készen áll a Steaua ellen. – Szakács Szabolcs a vállát fájtatta a héten, ám holnap valószínű, hogy ő lesz a hálóőrünk, míg Kozma az elmúlt heti válogatott meccsek során kapott egy ütést a gerincére, de ő is vállalja a játékot. Tudom, hogy telt ház előtt játszunk és számítunk is a nézők biztatására, remélem, győzelmekkel örvendeztetjük majd meg a hazai közönséget – nyilatkozta lapunknak a Progym edzője.
A két gárda az idei szezonban Csíkkarcfalván játszott két mérkőzést, a szeptember végi első összecsapást a Progym egy gólzáporos meccsen megnyerte, míg a második találkozó a Steaua sikerével zárult. Farkas azt mondta, fontos lenne csapata számára a hat pont, de ha csak négyet szereznek, azzal már elégedett lenne.

[box type=”shadow” ]A hétvégi műsor és állás

Román bajnokság: ma: Sportklub – Galaci Dunărea (17.30), Gyergyószentmiklósi Progym – Bukaresti Steaua (17.30); holnap: Sportklub – Galac (16.30), Progym – Steaua (17.30), Brassói Corona – Sportul Studențesc (17.30); vasárnap: Brassó – Sportul (11.30).
MOL Liga: ma: Dunaújváros – Brassó (19.15), Fehérvár – Jegesmedvék (19.30), Ferencváros – Újpest (20); holnap: DVTK – Brassó (19.30); vasárnap: MAC – FTC (19), Dunaújváros – Fehérvár (19.15), Debrecen – Sportklub (19.30); hétfő: Fehérvár – Brassó (19.30), FTC – Sportklub (20); kedd: Újpest – Sportklub (19), DVTK – Dunaújváros (19.30), MAC – Debrecen (20).

Gyűjtés Csíkban és Gyergyóban

A Csíkszeredai Sportklub Szurkolók Egyesülete a pénteken 17.30 és szombaton 16.30 órától, a két Galac elleni mérkőzés előtt, illetve alatt gyűjtést szervez a napokban tragikus hirtelenséggel elhunyt Kósa Endre családjának megsegítése érdekében. Az urnák a szurkolói, illetve a főbejáratnál lesznek elhelyezve. Gyergyószentmikóson a Progym – Steaua páros mérkőzés alatt szintén gyűjtést szerveznek. Az urnák a jégpálya bejáratainál, az előcsarnokban lesznek elhelyezve.[/box]

Darvas Attila
Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,341RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb