Öt korosztályban nyolc csapat

Neveztek az ifjúsági kosárlabda ob-be

70

Nyilvánosságra hozta a hazai szakszövetség a kosárlabda utánpótlás országos bajnokságba nevező csapatokat. Hargita megyéből három klubtól öt korosztályban nyolc csapat nevezett a pontvadászatokba.

Összesítette és nyilvánosságra hozta a hazai szakszövetség a kosárlabda utánpótlás-bajnokságokba nevező csapatok névsorát. A Román Kosárlabda Szövetség (RKSZ) honlapján megjelent adatok szerint Hargita megyéből három klub csapatai iratkoztak be a pontvadászatokba.
Az elmúlt évekhez hasonlóan a Székelyudvarhelyi Vendor, az ISK Gyergyószentmiklós és a VSK Csíkszereda indul az utánpótlás-bajnokságokban, a legtöbb gárdával a gyergyóiak neveztek. Érdekesség, hogy csupán egy olyan korosztály van, ahol lehet Hargita megyei rangadó. A megyebeliek öt korosztályban összesen nyolc csapattal neveztek.
A fiúk U13-as korosztályában a Székelyudvarhelyi Vendor indul, ebben a korcsoportban egyébként ötvenhárom gárda nevezett. Az elmúlt idényben a Vendor csak az U18-as lánybajnokságban volt érdekelt, amely idén már nem indul ebben a korosztályban. Székelyudvarhelyen tehát alapjaitól építenek új fiúcsapatot.
Az U14-es korosztályban a lányok bajnokságában az ISK Gyer­gyószentmiklós, míg a fiúknál a VSK Csíkszereda indul a pontvadászatban. A szakszövetség közlése szerint ebben a korcsoportban tizenhat lány- és huszonkilenc fiúcsapat nevezett.
Az U15-ös korcsoportban három csapatnak szurkolhatunk majd. A lányok pontvadászatában tizenhat gárda nevezett és itt megtalálható a VSK Csíkszereda és az ISK Gyergyószentmiklós is, míg a fiúk bajnokságában huszonheten harcolnak majd, többek között a gyergyói sportiskola csapata is.
Szintén huszonhét gárda nevezett az U16-os fiúbajnokságba, amelynek résztvevője lesz az ISK Gyergyószentmiklós, míg a lányok U18-as pontvadászatának huszonhét fős mezőnyében benne lesz a VSK Csíkszereda csapata is.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.