Öt korosztályban hirdettek bajnokot: Székelyudvarhely marad a megyei asztalitenisz fellegvára

83

A szokásokhoz híven november utolsó hetében Székelyudvarhely adott otthont a Hargita megyei asztalitenisz-bajnokságnak. A viadalt öt korosztályban hirdette meg a Hargita Megyei Asztalitenisz Szövetség, s noha voltak nevezők Székelykeresztúrról, Csíkszeredából és Gyergyószentmiklósról is, minden korosztályban székely­udvarhelyiek állhattak dobogóra.

A megyei bajnokság felnőtt kategóriájának dobogósai: Vetésy Norbert, Jenei Barnabás, Tamás Szabolcs és Sánduly Levente

Nem sikerült megtörni a székelyudvarhelyi uralmat a megyei asztalitenisz-bajnokságon, az idei pontvadászat minden korosztályában csak a Küküllő parti városból kerültek ki a dobogósok. A bajnokságot a szokásokhoz híven november utolsó hetében Székelyudvarhelyen tartják, így történt ez idén is, a pontvadászatot pedig a Hargita Megyei Asztalitenisz Szövetség szervezte, a dobogósok díjait pedig a megyei önkormányzat és a Magdolna Impex ajánlotta fel. A versenyen a székelyudvarhelyi sportolók mellett csíkszeredai, székelykeresztúri és gyergyószentmiklósi asztaliteniszezők is jelen voltak, összesen öt korosztályban tartották meg a megyei pontvadászatot.
Az U10-es korosztályban a jelenlegi országos ranglistán helyezéseik szerint álltak a dobogóra a fiatalok, a bajnoki címet Sebők Márton szerezte meg Toró Dávid előtt, a dobogó harmadik fokára Gelei Kristóf és Sárkány Levente állhatott fel.
Az U12-es korcsoport döntőjében Bedő Bálint nagy csatában 3–1-es győzelemmel lépte le Kiss Bencét, a bronzérmek a kisebbek döntősei nyakába kerültek, Sebők Márton és Toró Dávid a nagyobb korosztályban is érmet szerzett.
Hasonlóan alakult az U15-ös korosztály forgatókönyve is, a döntő nagy csatát hozott Karácsony Dániel és Mózes Botond között, előbbi 3–2-es győzelemmel szerezve meg az idei megyei bajnoki címet. A harmadik helyeken pedig Kiss Bence és Bedő Bálint osztozkodott.
Az ifjúságiak között volt talán a legkiegyensúlyozottabb a mezőny, habár Sánduly Levente bajnoki címe egy percig sem forgott veszélyben és magabiztosan nyerte az idei kiírást. Az ezüstérmet Vetésy Norbert szerezte meg, a dobogó harmadik fokára pedig Geréb Attila és Karácsony Dániel állhatott fel.
A felnőttek mezőnyében Tamás Szabolcs, az udvarhelyiek szuperligás játékosa nem talált legyőzőre, a döntőben Sánduly Levente ellen diadalmaskodott, a bronzérmeket két ifjúsági játékos, Vetésy Norbert és Jenei Barnabás szerezte meg.
Érdekesség, hogy a megyei bajnokság öt kategóriájának minden dobogós helyét a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK sportolói foglalták el.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek