szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Öt Hargita megyei csapat harcolhat a pontokért

Hétfőn este közzétette a Román Kosárlabda Szövetség a hazai ifjúsági bajnokságokba nevezett klubok és csapataik listáját. Hargita megyéből a VSK Csíkszereda három, míg az ISK Gyergyószentmiklós két korosztályban nevezett.

Lezárult a nevezés a hazai ko­sárlabda utánpótlás-bajnokságokba, a klubok és csa­patok listáját hétfőn este közölte a hazai szakszövetség. Hargita megyéből két klub, a VSK Csíkszereda és az ISK Gyergyó­szentmiklós nevezett az ifjúsági bajnokságokba, a csíkiak három, míg a gyergyóiak két korosztályban indítanak csapatot.
Az U13-as lánybajnokságban 21 csapat nevezett, míg a fiúknál 49 gárda harcol majd a pontokért. Az U14-es korosztályban a lányok bajnokságában nevezett a VSK Csíkszereda, hat fővárosi, egy-egy pitești-i, mojnyesti, nagyváradi, dési, kolozsvári, konstancai, târgoviștei, craiovai, iași-i, ploiești-i és Râmnicu Vâlcea-i csapat mellett. A fiúknál 42 csapat harcol majd a pontvadászatban.
Az U15-ös pontvadászatban a lányoknál nevezett az ISK Gyer­gyószentmiklós, valamint hat bu­karesti, egy-egy gyulafehérvá­ri, aradi, nagyváradi, brassói, sep­siszentgyörgyi, galaci, marosvásárhelyi és ploiești-i gárda mellett. A fiúk mezőnyében 29 csapat lesz, közöttük a VSK Csíkszereda, valamint hét bukaresti, két craiovai, egy-egy pitești-i, ara­di, nagyváradi, brassói, kolozs­vári, mangáliai, konstancai, kéz­di­vá­sárhelyi, târ­go­viștei, Târ­gu Jiu-i, galaci, vo­lun­tari-i, oto­peni-i, ia­și-i, ploiești-i, temesvári, alexan­driai és focșani-i gárda harcol majd a pontokért.
Az U16-os lánybajnokságban tizennyolc csapat nevezett. A fiúk pontvadászatában az ISK Gyer­gyószentmiklós és a VSK Csíkszereda is szerepel majd, a huszonkilenc fős pontvadászatban tíz csapat bukaresti, három-három konstancai, ploiești-i, két-két pitești-i, kolozsvári, iași-i, egy-egy pedig nagyváradi, brăilai, brassói, mangáliai, târgoviște-i, pucioasai, craiovai, galaci, giurgiui, otopeni-i, marosvásárhelyi, medgyesi, szebeni, tulceai és temesvári.
Az U18-as lánybajnokságban tizenkét, míg a fiúk pontvadászatában harminchét csapat nevezett, az U20-as kiírásban a nőknél négy, a férfiaknál hat csapat verseng majd.
A felnőtt másodosztályú bajnokságban is lezárult a nevezés, az 1. Liga mezőnyében a VSK Târgu Jiu, a Bukaresti Rapid, a CSU Ploiești, a VSK Ploiești, a Bukaresti Aurel Vlaicu, a VSK Bukarest, a CSO Voluntari II., a Nagyszebeni Atlassib II., a Kolozsvári U-BT, a Kolozsvári Universitatea és a Bukaresti Agronomia csapata található meg.
A szakszövetség közleménye szerint a felnőtt női bajnokságba mindössze öt csapat nevezett – a tavalyi tizenegyhez képest –, a bajnoki kiírást pedig a csapatokkal való egyeztetést követően hozzák nyilvánosságra.
Mint ismeretes, a felnőtt kosárlabda-bajnokságban a VSK Csíkszereda az alapszakaszban a B csoportba kapott helyet a VSK Focșani, a VSK Galac, a CSO Voluntari, a Konstancai ABC Athletic, a VSK Máramarossziget, a VSK Marosvásárhely és a VSK Medgyes csapataival, a pontvadászat október 15-én kezdődik el. Előtte viszont a csíkiak a Románia-kupa első fordulójában vívnak párharcot a VSK Medgyes ellen, az első találkozót október 5-én Csíkszeredában vívja a két csapat, a visszavágóra pedig október 9-én kerül sor.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb