Öt érem svédországi versenyen

52

A svédországi Halmstadban léptek tatamira a csíki cselgáncsozók az elmúlt napokban, ahol öt érmet szereztek. A delegáció viszont a küzdelmeket követően nem tért haza, hiszen a brit Sophie Cox még edzőtábort tart.

A csíki és a gyergyói közös delegáció a verseny helyszínén

Három korosztály számára – U21, U18 és U15 – rendeztek National Cup néven cselgáncsversenyt a svédországi kikötővárosban Halmstadban. A viadalon ott volt a Csíkszenttamási ISK hét, míg a Gyergyóremetei–Gyergyóditrói ISK egy sportolója.
A tatamin a nyolcból ötnek sikerült az éremszerzés. Balogh Ádám, Mákszem Boglárka, illetve Kosz András helyezetlenül zárt. Ellenben Imets Dorotya, Bács Dóra és Bíró Előd ezüstérmet, míg Ivácsony Andrea, illetve Márton Benedek bronzérmet szerzett.
A versenyt szombaton rendezték, amelyet egy háromnapos edzőtábor követ, illetve követett. Naponta két edzés zajlik: délelőtt a technika, míg délután a küzdelem mélyebb elsajátítása zajlik. Ebben a cselgáncsozók segítségére van az aktív sportolástól visszavonult brit Sophie Cox. A 36 esztendős cselgáncsos Európa-bajnokságon két ezüst-, illetve két bronzéremmel büszkélkedhet, míg világbajnokság egy alkalommal a dobogó harmadik fokára állhatott. Az olimpiákon viszont rendre rosszul jött ki a lépés számára.
Az edzők, Dánél Szabolcs (Szenttamás), illetve Mezei Raj­mond (Gyergyó) ezúton is köszönik az Antares Kft., a szenttamási közbirtokosság, valamint a szülők hozzájárulását a kiutazáshoz, illetve az ottléthez.
Eredmények: 2. hely: Imets Dorottya (U18, 52 kg, ISK-Szenttamás), Bács Dóra (U18, 70 kg, ISK–Szenttamás), Bíró Előd (U18, 66 kg, ISK–Szenttamás); 3. hely: Ivácsony Andrea (U18, 63 kg, ISK–Remete–Dtiró), Márton Benedek (U21, 73 kg, ISK–Szenttamás).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.