2021, január 15, péntek.

Öt dobogós hely

Remekül szerepeltek a Csíkszeredai Gyermekek Háza táj­futókörének sportolói az elmúlt hétvégén rendezett iskolások országos bajnokságán. A Birta Melánia által felkészített csíkiak öt dobogós helyet szereztek Vajdahunyadon.

Helytállás az iskolások országos bajnokságán
Helytállás az iskolások országos bajnokságán

[dropcap]V[/dropcap]ajdahunyadon rendezték az elmúlt hétvégén az iskolások tájfutó országos bajnokságát, amelyen a Csíkszeredai Gyermekek Háza sportolói is részt vettek. Az Oktatási és Nevelési Minisztérium, valamint a Bukaresti Gyermekek Palotája közös szervezésében rendezett viadalon a 12, 14 és 16 éves amatőr és leigazolt tájfutók vehettek részt.
Hargita megyéből hat tájfutó vett részt az országos eseményen, amelyen két viadalt rendeztek: az erdei középtávú és a városi sprintverseny összetett eredményei alapján hirdettek összetettben győztest. A szervezők mind a három korcsoportban az első négy helyezettet díjazták mind a fiúknál, mind pedig a lányoknál, ugyanakkor készült egy megyék közötti összesített eredmény is, ennek élén a Hargita megyét képviselő Csíkszeredai Gyermekek Háza csapata végzett.
A csíki sportolók egyéniben is remekül szerepeltek, a Gyermekek Háza tájfutói két bajnoki címmel tértek haza Vajdahunyadról, egy sportoló a második, ketten a harmadik helyen zártak. A 14 éves fiúk pontvadászatát Peleș Vlad nyerte, Mandel Réka szintén országos bajnok lett a 16 éves lányok között. Teca Alina a 14 éves lányok kategóriájában ért el második helyet, míg Peleș Ștefania a 12 éves lányok között, Keresztes Olivér pedig a 16 éves fiúk korcsoportjában lett harmadik, a 12 éves fiúk között pedig Teca Cristian a negyedik helyen zárt. A csíkszeredai sportolókat Birta Melánia, a Csíkszeredai Gyermekek Háza tájfutó körének vezetője készítette fel és kísérte el a vajdahunyadi iskolások országos bajnokságára.

Kapcsolódó cikkek:

14,310RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb