Öt csíkszeredai focis a korosztályos válogatottban

104

Öt csíkszeredai labdarúgó kapott behívást az ifjúsági magyar, illetve román válogatottakba. Kettőjük szereplése már véget ért, hárman viszont ma utaznak Svédországba. A jelek szerint jó nevelés zajlik a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiánál.

Szondi Botond, Csala Róbert, Becze Tamás, Antal Barna és Tamás Nándor korosztályos válogatottak meccsein kapott lehetőséget. Az FK Csíkszereda által nevelt sportolók magyar és román színekben játszottak

Jó nevelés zajlik a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiánál, legalábbis ezt igazolja az a tény, hogy a csíkszeredai székhelyű intézmény öt játékosa is korosztályos válogatottaknál szerepelt, vagy éppen kezdi el tevékenységét. Mind az öt játékos az FK csíkszeredában játszik, a klub neveltjei.
Az U16-os román válogatott tagjaként Szondi Botond kapott lehetőséget egy angliai nemzetközi tornán. A Daniel Mogoșanu által irányított U16-os válogatott Törökországtól 3–0-ra kapott ki, ezen a találkozón Szondi Botond a 70. percben lépett pályára, míg az Anglia elleni mérkőzésen, amelyet 2–1-re vesztett el a a romániai csapat, az FK Csíkszereda focisát a 76. percben cserélték be. A magyar U15-ös válogatott pár napja Telkiben tartott háromnapos összetartására meghívták Csala Róbertet is, aki az FK Csíkszereda U16-os csapatát erősíti. Csala Róbert edzőmeccseken kapott lehetőséget és pozitív emlékekkel tért haza. A román U18-as válogatott vasárnap gyűlt össze és ma indulnak Svédországba, ahol a házigazdák, Norvégia és Szlovákia hasonló korosztályú csapatai ellen mérkőznek meg egy nemzetközi torna keretében. Florin Bratu szövetségi kapitány meghívót küldött Becze Tamásnak és Antal Barnának, illetve Tamás Nándornak, aki az idén ősztől a Puskás Akadémia csapatát erősíti.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.