2021, január 25, hétfő.
custom_html_banner1

Öt csíki, négy gyergyói siker

Véget ért a téli pihenő az országos ifjúsági kosárlabda-bajnokságban is, az elmúlt hétvégén két csíkszeredai és két gyergyószentmiklósi csapat is megkezdte a középszakaszt. A VSK Csíkszereda két csapata közül egyik százszázalékos teljesítménnyel zárta a hétvégi tornát, a másik is csak egy meccsen kapott ki, míg az ISK Gyergyószentmiklós két gárdája közül egyik veretlenül fejezte be a hétvégét.

Két sikerrel zárta a hazai tornát a VSK U15-ös lánycsapata

Elkezdődött a középszakasz az ifjúsági csapatok számára is a hazai kosárlabda-bajnokságban. Az elmúlt hétvégén két csíkszeredai és két gyergyószentmiklósi csapat is pályára lépett, két korosztály hazai pályán szerepelt, és mindkettő százszázalékosan zárta a tornát.
Az alapszakaszt nyert mérkőzés nélkül zárta a VSK Csíkszereda U18-as lánycsapata, ám a rossz sorozat a középdöntőben megszakadt. Ráadásul a Nagy Kinga Katalin és Endes Tünde által edzett csapat a középszakasz első tornáján idegen környezetben nyerte meg mindhárom mérkőzését, így a C csoport első helyezettjeként várják a folytatást. A középszakaszban még két tornán vesznek részt a csíki lányok. A csíkszeredai Kós Károly utcai sportcsarnok adott otthont az U15-ös lány bajnokság B csoportjának negyedik tornájának, amelyen két Hargita megyei csapat is szerepelt. Az ISK Gyergyószentmiklós és a VSK Csíkszereda is vereséget szenvedett a csoportelső Bukaresti Olimpiától, a két megyebeli csapat rangadóját a házigazdák nyerték. A VSK Csíkszereda 14 ponttal (5/4) a harmadik, míg az ISK Gyergyószentmiklós 11 ponttal (2/7) a hatodik helyen áll.
Remekül kezdte az ISK Gyer­gyószentmiklós U15-ös fiúcsapata is a középszakaszt: a Békény-partiak hazai pályán mindhárom mérkőzésüket megnyerték, így vezetik a D csoportot. Érdekesség, hogy a három mérkőzésen 297 pontot dobtak a gyergyói fiúk, és csupán 68 alkalommal talált az ellenfél a gyűrűjükbe, a legnagyobb verést a ploiești-ekre mérték, azt a találkozót a gyergyószentmiklósiak 97 pontos előnnyel zárták.
A hétvégén folytatja a Szé­kely­udvarhelyi Vendor SK is a pontvadászatot, a csapat az U13-as fiúbajnokság A5-ös csoportjában Bukarestben szerepel. A Vendor SK vasárnap 14 órától a CN Aurel Vlaicu, 16.30-tól pedig a BC Slam

Roșu ellen lép pályára. Eredmények
U18, lányok. Középszakasz, C csoport, 1. torna (Bukarest): VSK Csíkszereda – Bukaresti Sportul Studențesc 58:30, VSK Csíkszereda – Bukaresti BBB Raptors 61:47, VSK Csíkszereda – ISK-Brașovia Brassó 50:35.
U15, lányok. Alapszakasz 2. csoport, 4. torna (Csíkszereda): ISK Gyergyószentmiklós – Bukaresti Olimpia 37:87, VSK Csíkszereda – ISK Târgoviște 56:33, ISK Gyergyószentmiklós – ISK Târgoviște 58:37, VSK Csíkszereda – Olimpia 20:57, VSK Csíkszereda – ISK Gyergyószentmiklós 38:26.
U15, fiúk. Középszakasz, D csoport, 1. torna (Gyergyó­szent­miklós): ISK Gyergyó­szentmiklós – Axiopolis Sport Cernavoda 106:27, ISK Gyergyószentmiklós – ABC T-Pack Ploiești 110:13, ISK Gyergyószentmiklós – ISK Alexandria 81:28.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,357RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Gazdag programkínálat

Így hozta a szükség

Vereséggel zárt túra