Öt csíki a kontinensviadalon

Csíkszeredából öt sportoló és egy edző vett részt a múlt hét végén Csehországban rendezett ifjúsági sílövő Európa-bajnokságon. A fiúknál Gegő Hunor, a lányoknál Márton Enikő szerepelt a legjobban.

A csehországi Nove Mesto adott otthont a múlt hét végén a silövők ifjúsági Európa-bajnokságának, amelyen öt csíkszeredai sportoló is részt vett. A román válogatottat az ISK Csíkszereda edzője, Márton Szilárd készítette fel, a csíki klubtól Márton Enikő, Potyó Katalin, Hajdú Tímea, Gegő Hunor és Koncsag Tamás vett részt a kontinensviadalon. A válogatottnak tagja volt még Larisa Cotrus és Raul Flore.
Csütörtökön az egyéni számokban rendezték a futamokat, szombaton a sprint, tegnap az üldöző versenyeket tartották. A román válogatottból Gegő Hunor szerepelt a legjobban, a csíki sportoló az egyéni 15 km-es futamon a 31. helyen zárt. A lányoknál Márton Enikő a sprintet a 40., az üldözést a 41. helyen zárta.
A válogatott sportolók számára a következő megmérettetés a február 21. és 28. között a szlovákiai Cserpatakon (Brezno-Osrblie) sorra kerülő ifjúsági világbajnokság lesz.

A csíkiak eredményei
Egyéni: fiúk, 15 km: Gegő Hunor 31., Raul Flore 55. , Koncsag Tamás 86.; lányok, 12,5 km: Hajdú Tímea 63., Márton Enikő 65., Potyó Katalin 67., Cotrus Larisa 78. hely
Sprint: lányok, 7,5 km: Márton Enikő 40., Hajdú Tímea 53., Potyó Katalin 77., Cotrus Larisa 83.; fiúk, 10 km: Gegő Hunor 55., Raul Flore 70., Koncsag Tamás 94. hely.
Üldözés: lányok, 10 km: Márton Enikő 41., Hajdú Tímea 53.; fiúk, 12,5 km: Gegő Hunor 43 . hely.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,240RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb