péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Ösztönzik a régi adósságok törlesztését: Kamat nélkül fizethetnek

Eltörlik a tavaly év végéig kivetett kamatokat azok esetében, akik idén december közepéig kifizetik adósságaikat – hívja fel a figyelmet közleményében a gyergyószentmiklósi városháza.

Aközlemény részletezi, hogy a 6/2019-es kormányrendelet lehetőséget ad adó­kedvezmények alkalmazására, Gyer­gyó­­szentmiklós önkormányzata pedig tanácsülésen elfogadta a 2018. december 31-ig kivetett és be nem fizetett kamatok eltörlésére vonatkozó eljárást. A városháza javasolja a lakosoknak, elemezzék adóügyi helyzetüket, és amennyiben van olyan adósságuk, amit 2018. december végéig fizetniük kellett volna, akkor a kamatkedvezmény érdekében forduljanak a polgármesteri hivatal pénzügyi osztályához. Fontos tudnivaló, hogy a kamattörlési kérelmet december 15-ig kell benyújtani, ugyanezen dátumig az összes többi tartozását is szükséges befizetni, ideértve a szerződéses jogviszonyokból eredő fizetési kötelezettségeket, valamint a szabálysértésből származó pénzbírságokat is. Kivételt képeznek az adókedvezmény alá eső fizetnivalók. Kertész László, a polgármesteri hivatal szóvivője elmondta: magánszemélyek és cégek esetében is érvényes a kedvezmény, eltörlik a kamatokat, ha fizetnek az érintettek.
A tanácsülésen elhangzott, az intézkedéstől azt remélik, hogy a nagyobb adósságokkal rendelkezők megragadják az alkalmat és törlesztik fizetnivalóikat.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb