Ösztöndíjalapot hozott létre az Alfalvi Fiatalokért Egyesület: Diákokat támogatnak a közösség adományaiból

25

Ösztöndíjalapot hozott létre a tízéves évfordulóját ünneplő Alfalvi Fiatalokért Egyesület: a program által hét egyetemi hallgatót tudnak támogatni, besegítve ezáltal a költségeik csökkentésébe. A gyergyóalfalvi és borzonti egyetemistáknak szánt pályázati kiírás határideje december 20.

Gálaműsor a tízéves évfordulón: az itt begyűlt adományokat osztják szét a pályázat által

Az egyesület öt évvel ezelőtt egy alkalommal már kiírt hasonló pályázatot, akkor helyi középiskolásokat támogattak. Idén úgy döntöttek, egyetemistákat szólítanak meg a kiírásban, hiszen ők lesznek azok a meghatározó személyiségei a helyi közösségeknek, akik tevékenységeikkel segíteni fogják azok működését, mindennapjait.
György Botond, az egyesület elnöke kérdésünkre elmondta, a pályázásnak több feltétele van: a fiatalnak fel kell tüntetnie a motivációs levélben az egyetemen elért szakmai eredményeit, az egyetemen kívüli közösségi tevékenységeit, ezenkívül a szülőfalujában folytatott közösségi tevékenykedéséről és a jövőképéről is beszélnie kell.
A pénzalapot – mintegy háromezer lejt – az egyesület tízéves évfordulós ünnepségén begyűlt adományokból, valamint helyi vállalkozók segítségével hozták létre.
A pályázni vágyók az AFE Facebook-oldalán találhatnak több információt a kiírásról, ugyanitt tölthetik le a jelentkezéshez szükséges űrlapot.
Az egyesület ugyancsak decemberre hirdette meg Tégy jót mottóval karácsonyi adománygyűjtését, amelyre a felajánlásokat december 20-ig várják. Az adományozóktól főként játékokat, taneszközöket és tisztálkodási szereket várnak az alfalvi virágüzletekben lévő gyűjtőpontokhoz.

Boncina-Székely Szidónia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek