Ősztől is a Szuperligában indulnak

Asztalitenisz-tornák a megyében

113

Kettős győzelemmel zárta a hazai 2018/2019-es asztalitenisz bajnoki idényt az ISK-SZAK Szé­kely­udvarhely. A bajnoki rájátszás alsóházában az udvarhelyiek páros meccsen győzték le a VSK Besztercét, a sikernek köszönhetően ősztől is a Szuperligában szerepelhet az ISK-SZAK, mi több, nevezhetnek a nemzetközi ETTU-kupában is. Szombaton, vasárnap és hétfőn az országos AmaTur sorozatban B+ kategóriás tornákat szerveztek a megyében.

Sebastian Loso minden meccsét megnyerte a beszterceiek ellen

Sikerült az idény elején kitűzött célt elérnie az ISK-SZAK Székelyudvarhely asztalitenisz-csapatának, miután az elmúlt héten és a hétvégén is győzött a csapat a VSK Beszterce ellen. A székelyudvarhelyiek a 2018/2019-es bajnoki idényben a rájátszás alsóházában a Szuperligában való maradásért küzdöttek a beszterceiek ellen.
Az elmúlt hét közepén Besztercén rendezett első találkozón jól kezdtek az udvarhelyiek, ám a házigazdák megfordították, majd ugyanezt tették a vendégek is, és behúzták az első meccset.
Vasárnap már könnyebb dolguk volt a hazai pályán játszó székelyudvarhelyieknek, noha a találkozó első meccsét a beszterceiek nyerték. Azonban az udvarhelyiek a továbbiakban remekül játszottak, és végül könnyedén nyerték a visszavágót és a párharcot is egyaránt. A két győzelemnek köszönhetően az ISK-SZAK ősztől is a román élvonalban, azaz a Szuperligában játszhat, ugyanakkor jogot szereztek, akárcsak tavaly, hogy nevezzenek az ETTU-kupába.
Eredmények: VSK Beszterce – ISK-SZAK Székelyudvarhely 3–5 (Mihai Nemaciuc – Sebasian Loso 0–3; Darius Toma – György István 3–1; Andrei Flămînd – György Szilárd 3–1; Toma – Loso 1–3; Nemaciuc – György Sz. 2–3; Flămînd – György I. 3–2; Toma – György Sz. 1–3; Flămînd – Loso 1–3). ISK-SZAK – Beszterce 5–1 (Tamás Szabolcs – Mihai Nemaciuc 2–3; György Szilárd – Andrei Flămînd 3–0; Sebastian Loso – Darius Toma 3–1; György – Nemaciuc 3–0; Tamás – Toma 3–0; Loso – Flămând 3–0).

Az élmezőnyben zártak
Az elmúlt hétvégén Besztercén rendezték az ifjúsági 3-as korosztály (9–10 évesek) csapatdöntőjét, az ISK Székelyudvarhelyt a Sebők Márton, Toró Dávid és Gelei Kristóf alkotta csapat képviselte. A csoportkörben a székelyudvarhelyiek 3–1-re legyőzték a VSK Aradot és a Besztercei LPS II. gárdáját, vereséget szenvedtek az ISK Slatinától, így a második helyről jutottak tovább az elődöntő csoportba, ahol mindhárom meccsüket elvesztették. A helyosztókon sikerült győzni ugyan a VSK Moinești ellen, de kikaptak a Konstancai Farul és a Giurgiu ellen, ezzel pedig összesítésben a hatodik helyen zárták a bajnokságot a székelyudvarhelyiek.

AmaTur tornák
Hargita megyében három településen tartottak tornákat a nemzetközi asztalitenisz világnap alkalmából. Mindhárom helyszínen az AmaTur sorozatba számító B+ kategóriás viadalt rendeztek. Szombaton Gyergyóditróban a kezdők/haladók kategóriájában ötvenhatan, az elite/nyílt kategóriában tizennégyen álltak az asztalokhoz többnyire megyebeli sportolók, de Maros megyéből is volt nevező. Az összevont haladók és kezdők csoportjában a csíkszeredai Craciun Gheorghe a
döntőben legyőzte a gyergyóditrói Héja Zoltánt és megnyerte a tornát, a dobogóra még a szovátai Birtalan Levente és a csíkszeredai Csurulya Gyula állhatott fel. A nyílt és elite kategóriában Pál Zoltán nyerte a finálét Kiss János előtt, a két csíkszeredai mögött a szintén megyeszékhelyi László Levente és a maroshévízi Barabás Sándor végzett a harmadik helyen.
Vasárnap Csíkszeredában az elite és nyílt összevont kategóriában tizennégyen versenyeztek, a tornát a helyi Erdős Ferenc nyerte, miután a döntőben legyőzte a marosvásárhelyi Farkas Bencét, a harmadik helyen két csíkszeredai, Pál Zoltán és Incze Levente zárt. A kezdők/haladók kategóriájában harmincan versenyeztek, a tornát Craciun Gheorghe nyerte Kovács István, Kolbai Gyula (mind Csíkszereda) és a Sterczer Zalán (Kézdiszentlélek) előtt.
Hétfőn Székelyudvarhelyen ti­zenhatan versenyeztek, a győzelmet a marosvásárhelyi Farkas Gábor szerezte meg a csíkszeredai Kiss János, a szintén marosvásárhelyi Farkas Bence, a parajdi Kincses József és a székelyudvarhelyi Tókos Pál előtt.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek