Osztályt váltana a Székelykeresztúri Egyesülés

69

A legutóbbi fordulóban aratott győzelmének köszönhetően a Székelykeresztúri Egyesülés labdarúgócsapata megnyerte a megyei pontvadászatot. A keresztúri csapat vezetősége megcélozná a harmadik ligába való feljutást, ám nagy kérdés, hogy erre anyagi fedezet lesz-e. Igény pedig lenne rá, hiszen a környékbeliek ki vannak „éhezve” a jobb focira, amit bizonyítottak a csapat múlt nyári kupamenetelése alkalmával.

A bajnokságot már megnyerték, most a harmadik ligára hajtanak a keresztúriak. Az anyagiak a döntő tényező Fotó: keresztur.info
A bajnokságot már megnyerték, most a harmadik ligára hajtanak a keresztúriak. Az anyagiak a döntő tényező Fotó: keresztur.info

Hat fordulóval a megyei labdarúgó-bajnokság vége előtt a Székely­keresztúri Egyesülés alakulata bebiztosította első helyét. Az eddigi 18 találkozó során csupán kettőt veszített el, míg a többit rendre behúzták. A remek bajnoki idényre már a múlt nyáron lehetett számítani, amikor a keresztúri csapat sorozatban ejtette ki a Románia-kupában harmadik ligás ellenfeleit. Ezen a találkozókon pedig rendre rengeteg néző jelent meg, amely azt is bizonyította, hogy a jobb focira Székelykeresztúron és környékén is vevők az emberek.
A lehetőség most adott a csapat előtt, hiszen selejtezőt fognak játszani a harmadik ligába való feljutásért a nyár elején. Ám, hogy a kitűzött és megálmodott célt elérjék, nagyobb anyagi forrásokra van szükség.
– Természetesen szeretnénk feljutni a harmadik ligába, és erre minden adott. Lennének szurkolók, a pályánk az egyik legjobb a megyében, a csapatunk is megfelelő, amelyen legfeljebb egy-két poszton kellene erősítsünk, de az anyagiak mindenben meggátolhatnak. Érdeklődtünk Székely­ud­var­helyen és Csíksze­redában, hogy mekkora pénzösszeg kell a harmadik ligára, és sajnos tízszerese a jelenlegi költségvetésünknek. Ígéretek vannak az önkormányzattól, de jelen pillanatban szkeptikus vagyok abban, hogy ezt a pénzösszeget összegyűjtsük. Kicsi város Székelykeresztúr, és bár van néhány tőkeerős cég, de ezek nem biztos, hogy szeretnének áldozni a focira. Továbbá azt sem szeretnénk vállalni, hogy az anyagiak egy része megvan és „majd lesz valahogy” módon nekivágunk a harmadik ligának” – fogalmazott Péter Miklós, az Egyesülés elnöke.

Lejátsszák a selejtezőt
A Román Labdarúgó Szövetség az ősszel változtatott a selejtezőn részt vehető csapatokat illetően. Eddig sportegyesületek és sportklubok egyaránt pályára léphettek. Az idéntől viszont csak azok a csapatok vehetnek részt a selejtezőn, amelyek mint sportklub vannak bejegyezve. Az Egyesülés viszont sportegyesület (SE), így elméletileg nem játszhatnának selejtezőt. A csapat elnöke viszont megnyugtatott mindenkit: „a folyamatot elindítottuk, és a selejtezőig biztosan megtörténik az átalakulás, és az Egyesülés sportklub lesz. Így el fog hárulni ez az akadály” – jegyezte meg Péter.

Cél a kupagyőzelem
A megyében viszont a bajnoki pontvadászat mellett zajlik a Románia-kupa is, amely a negyeddöntőkhöz ért. A keresztúriak nem engednék ki a kezükből a trófeát, és megvédenék címüket, amely feljogosítaná őket arra, hogy újfent harmadik ligás csapatokkal mérjék össze erejüket a nyáron.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek