Őszre halasztják az indulást

45

Őszre halasztotta a tanfolyam-indítót, így a nyári időszakban is fogadja a biotermelés, öko­gaz­dálkodás iránt érdeklődő gaz­dahallgatók jelentkezését a Pro Agricultura Alapítvány.

[dropcap]N[/dropcap]em gyűlt össze a tanfolyam indításához elégséges hallgatói létszám, ezért őszre halasztja a Hargita megyei gazdák számára tervezett bio­termelés-, ökogazdálkodás-képzést a csíkszeredai Pro Agri­cul­tura Hargitae Universitas Alapítvány – tudtuk meg Máthé Emmától, az alapítvány munkatársától, a képzés lebonyolításában szakmai partnerként részt vállaló Székelyföldi Bio Egyesület elnökétől. A négy hónapos, akkreditált ökogazdálkodási tanfolyamra jelentkezni a nyár folyamán Máthé Emmánál a 0745–327972-es telefonszámon, illetve a mathe.emma@pahru.ro e-mail címen, vagy pedig személyesen, az alapítvány csíkszeredai, Taploca út 20. szám alatti székhelyén lehet.
A képzésen a magyar Földművelésügyi Minisztérium támogatásának köszönhetően jelentős kedvezménnyel vehetnek részt a gazdák: a négy hónapos, emelt szintű, 240 óra elméleti és 480 óra gyakorlati tananyagot tartalmazó tanfolyam díját mindössze 200 lejben határozták meg. A sikeresen vizsgázók a Hargita Megyei Munkaügyi Hivatal által kiállított, az oktatási, valamint a mezőgazdasági szaktárca részéről is elismert és láttamozott diplomát vehetnek át, amit – a gazda szakképzettségének igazolására – a különböző európai uniós gazdaság- és farmfejlesztési pályázatok kapcsán eredményesen lehet hasznosítani – hangsúlyozta Máthé Emma. Megjegyezte, a tananyagot a székelyföldi biogazdálkodási lehetőségekhez hangoltan állították össze, a hallgatók ugyanakkor az általános és az ökológiai szemléletű állattartási, növénytermesztési és kertészeti ismeretek mellett a falusi vendéglátás, a géptan, a háztáji élelmiszertermelés, környezetbarát hul­ladék-újrahasznosítási, illetve agrármarketing és vállalkozás-vezetési, számviteli tudnivalókból is ízelítőt kapnak.

Domján Levente

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.