Őszi takarítást hirdettek

Büntetik a szemetelőket

34

Őszi takarítást hirdetett a gyer­gyószentmiklósi önkormányzat, két héten át szállítják el a magánlakásoktól és lakónegyedekből az összegyűjtött faleveleket, fanyesedéket. Az építkezési törmeléket tilos a zöldhulladék közé keverni, aki mégis ezt teszi, bírságra számíthat.

Fotó: Lázár Hajnal

Minden ősszel meghirdeti a takarítást a gyer­gyó­szentmiklósi ön­kor­mányzat, arra kérve a lakókat, hogy ebben az időszakban gyűjtsék össze a kertekből a zöldhulladékot, hogy a szemétszállító vállalat begyűjthesse azt. Idén két hét áll a lakosok rendelkezésére, hogy ezt megtegyék – közölte sajtótájékoztatón Len Emil alpolgármester.
Mától november 10-ig lehet a szemétgyűjtők mellé vagy a házak elé kitenni a faleveleket, fanyesedéket, egyéb zöldhulladékot. A szemétszállító a magánházaktól a megszokott szemétszállítási program szerint gyűjti majd be a kerti hulladékot is, a lakónegyedekből pedig szombatonként viszik el.
Az alpolgármester arra kéri a lakosokat, igyekezzenek ebben a két hétben elvégezni az őszi kerti munkát, s a tömbházak körüli kertekben is most tegyenek rendet. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra is, hogy külön gyűjtsék a faleveleket és a fanyesedéket, ez utóbbit ugyanis darálni fogják s tüzelőként használják fel, a leveleket pedig komposztálják.
Len Emil hangsúlyozta, tilos a zöldhulladék közé építkezési törmeléket keverni. Mint elmondta, az elmúlt időszakban sok problémát okozott a városban, hogy egyesek a szemétgyűjtők mellé teszik a háztartási szemetet és az építkezésből, lakásfelújításból származó hulladékot. Mindez illegálisan lerakott szemétnek számít, akit tetten érnek, az bírságra is számíthat.
Az alpolgármester azt mondta, az elmúlt hetekben több szemetelőt is tetten ért a helyi rendőrség bejelentés alapján. Főként helybéliek voltak az elkövetők, de kis-békásiakat is tetten értek, amint Gyergyószentmiklóson próbáltak megszabadulni nagyobb mennyiségű szeméttől. Az építkezési törmelék elszállítására egyébként az eljárás az, hogy külön konténert kell bérelni, melyet majd elszállít a szemétgazdálkodással megbízott vállalat.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek