Ősz végi javítások

Városi beruházások

29

Október végéig javában zajlanak a munkálatok: utat, járdát és esővíz közcsatorna-hálózatot javíttat vagy építtet ki a városi önkormányzat. A hónap közepén a Kalász lakónegyed felújítása is megkezdődik.

A városi önkormányzat által megbízott kivitelező a héten aszfaltozott a Kicsi mező utcában, ezt követően az aknatetők szintre emelésével, a kopóréteg elkészítésével, illetve a járdák felújításával folytatja a munkálatokat – tudtuk meg Szőke Domokos alpolgármestertől.
Az alpolgármester szerint az önkormányzat a tél beköszönte előtt több helyszínen is befejezi az elkezdett beruházásokat, így a szintén zsögödi városrészben található Kőbánya utcában is elkészül az útjavítás, a lapréteg terítése már elkezdődött, ezt követi az aknatetők szintre emelése, kopóréteg elkészítése. Itt október végéig kell befejeznie a kivitelezőnek a munkálatokat.
A Zsögödi Nagy Imre utca felújítása miatt a városnak ebben a részében a munkálatok ideje alatt szünetelt az utcák takarítása, de októbertől ismét az Eco-Csík térségi hulladékgazdálkodó cég járatja a seprőgépet.
– Hetente kétszer az esti órákban járják végig munkatársaink az említett városrészt a mechanikus seprőgéppel és nagy kapacitású porszívógéppel – mondta Pál Tamás, az Eco-Csík térségi hulladékgazdálkodó cég igazgatója.
Október közepén a Kalász lakónegyedben is elkezdi a kivitelező az új esővíz közcsatorna-hálózat kiépítését, ennek nyomvonalán pedig tizenkilenc pléhgarázst bontatott le az önkormányzat. A lakónegyed átfogó felújítása jövő tavasszal folytatódik.
– Még idén új sétányokat alakít ki, fákat és új utcabútorzatot helyez el a beruházással megbízott munkacsoport a Kalász negyedi temetőben – tette hozzá az alpolgármester.
Jövő héten kezdi el a kivitelező az aszfaltozást a Fürdő utcában és a Mihail Sadoveanu 33. szám alatt, a tömbházak közötti belső udvarban is kicserélteti az önkormányzat az esővíz közcsatorna-hálózatot, illetve járdákat, utat és parkolókat újíttat fel.
Szőke Domokos szerint a város további részeiben is lesznek kisebb-nagyobb munkálatok, helyreigazítják a szegélyköveket és az aknatetőket a tél beállta előtt.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek