Őstehetségeket keres

64

A Marosvásárhelyi Rádió Bartók nyomában címmel szervezett népdaléneklési vetélkedőjének következő versenyét szombaton tartják Kászonaltízen. A négy helyszínen zajló verseny az őstehetségek felfedezésére is alkalmat nyújt.

A Bartók Béla által bejárt egykori gyűjtési helyszíneket keresi fel a Marosvásárhelyi Rádió is, ahol az alsó és a felső tagozatos diákok számára szervezik meg a népdaléneklési vetélkedőt. Jobbágytelke után holnap Kászonaltízen, a művelődési házban tartják a meghallgatást, majd a következő hónapokban Csíkban és Gyergyóban is hasonló versenyeket szerveznek. Az itt készült hangfelvételeket sorozatban sugározza a Marosvásárhelyi Rádió.
– Fantasztikus volt a verseny fogadtatása Jobbágytelkén. Már ott kiderült, hogy hézagpótló a kezdeményezés, őstehetségekkel is találkoztunk – mondta Boér Károly, a verseny házigazdája, műsorvezetője. – Igyekszünk, hogy ne csak steril verseny legyen ez, hanem tehetségkutató is. Felbukkanó tehetségekre figyelünk. A jobbágytelki meghallgatás után az egyik kislány a marosvásárhelyi zeneiskolában folytathatta tanulmányait – hangsúlyozta Boér Károly.
A népdaléneklési vetélkedőn két korosztályban díjazzák a legjobbakat, majd a helyi szakaszok nyertesei jövő ősszel a Marosvásárhelyen megszervezett döntőbe jutnak tovább.

Daczó Dénes

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.