Összevonásról döntött a tanács

Gyergyószentmiklós

64

Mégsem lesz közös vízszolgáltatója Gyergyószentmiklósnak, Gyergyóalfalunak és Gyergyó­új­falunak. Az e célra korábban létrehozott céget felszámolják, Gyergyószentmiklóson az önkormányzat tulajdonában levő Helyi Hőszolgáltató Közmű biztosítja majd a víz- és szennyvízszolgáltatást is.

Múlt csütörtökön, havi rendes ülésén hozott fontos döntést a gyergyószent­mik­lósi tanács a víz- és szennyvízszolgáltatás jövőjét illetően. A korábbi elképzelés az volt, hogy Gyervíz Distrib Serv Kft. néven Gyergyóalfaluval és Gyergyó­újfa­luval közösen hoznak létre kisrégiós szolgáltatót, ez a terv azonban nem valósult meg, most pedig a cég felszámolásáról döntöttek. Így mindhárom település maga oldja meg a jövőben a szolgáltatás biztosítását. A testület úgy határozott, Gyergyószentmiklóson az önkormányzat tulajdonában levő Helyi Hőszolgáltató Közmű veszi át a feladatot a közüzemtől s a jövőben Gyergyószentmiklósi hő-, víz- és csatornaszolgáltató közmű néven működik majd. Nagy Zoltán polgármester azt mondta, tudja, nem egyszerű feladatról van szó, de bizakodóan tekint a jövőre, hiszen jelenleg több a víz- és szennyvízhálózat felújítását célzó beruházás is folyamatban van a városban, melyeknek köszönhetően három éven belül teljesen megújult rendszerrel fog rendelkezni a város. Az elképzelés szerint jövő hónapban az önkormányzat visszaveszi a szolgáltatás jogát a közüzemtől, s átadja az új szolgáltatónak, melynek kilencven nap áll majd rendelkezésére, hogy beszerezze a szükséges engedélyeket a tevékenység folytatására. A szolgáltatás ez idő alatt sem áll le, a közüzem biztosítja azt az átmeneti időszakban. A városvezető szerint a hőszolgáltató cég megerősödött az elmúlt években, van hibaelhárító csapat, számlázási rendszer és ügyfélszolgálat, így előnyös lesz a városnak ez a megoldás. Azt reméli, gazdaságosabban és hatékonyabban működhet majd így mindhárom szolgáltatás. Az összevonást követően a lakosok egy helyen fizethetik majd fűtés- valamint ivóvíz- és szennyvízszámláikat.
A város egyébként továbbra is biztosít ivóvizet azon településeknek, melyekkel a szolgáltatás biztosítása érdekében társulni készült, a település határánál mérik és számlázzák majd a vízmennyiséget.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.