„Összetörték” az utat

43

A 123-as jelzésű, Csíkszent­mártonból az Úz-völgyébe vezető megyei úton a fakitermelők autói az utóbbi három napban nagyon megrongálták, járhatatlanná tették az út egy szakaszát Csinód és Szentmárton között, a sáros, agyagos talajon. Ezzel, a karbantartásért felelő megyei tanács becslése alapján, mintegy 150 ezer lejes kárt okoztak. Az intézmény a rendőrség segítségét kérte, ezenkívül az illetékes magánerdészethez, az állami erdészethez és a környezetvédelmi őrséghez is fordul, a kitermelő cégtől pedig, amelyet még nem sikerült azonosítani, a rongálás helyreállítását várja, a vonatkozó törvény alapján.
– A környéken mintegy ötszáz ember érintett, és ha baj esetén például a mentőnek el kellene jutnia az ott élőkhöz, nem biztos, hogy célba érne. Azt üzenem a kitermelőknek-károkozóknak, képzeljék el azt, hogy az ő gyermekük is azon a helyen lakik, és a mentő nem tud eljutni hozzá – nyilatkozta Borboly Csaba megyeitanács-elnök, aki felháborítónak tartja a történteket, és a munkálatok azonnali leállítására szólítja fel a kitermelőket, valamint a bizonyos útszakaszokon érvényes tengelysúly-korlátozásra figyelmeztet.
– Felhívásom valamennyi megyei kategóriájú útra érvényes, kérek mindenkit, tartsa be a korlátozásokat, hiszen öt munkatársamnak nincs kapacitása folyamatosan figyelni az összesen 850 kilométer hosszú megyei útjainkat, és állandóan figyelmeztetni. Mindannyiunknak ügyelnünk kell az utak állapotára, hisz kínkeserves munka a karbantartásuk – tette hozzá az elöljáró, megjegyezve, sajnos más szakaszok tönkretevéséről is értesült.

HN-információ

Fakitermeles_nyomok

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.