Összeszedettebb projektekre lehet számítani

Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont

61

Tartalmasnak, sőt néhol kifejezetten zsúfoltnak nevezte az elmúlt évet a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont vezetője, Dániel Botond. Mint mondta, nagyon sok nyertes pályázatuk volt, ami számos projekt, illetve rendezvény megszervezéséhez jó lehetőséget biztosított. Az idei évvel kapcsolatban azt mondta: letisztulni látszik a központ tevékenysége, amely összetettebb képet mutat a továbbiakban.

Idén is lesznek képzések fiataloknak. Folytatják a munkát Fotó: Archív

Többször is olvashattak lapunkban a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont tevékenységéről – a szervezet főként szociológiai és szociális munkás témakörökben érdekelt, azonban számos projektjük érinti a fiatalokat, legyen szó különböző műhelymunkákról vagy épp képzésekről.
Dániel Botond a diákkonferenciát nevezte a tavalyi év legnagyobb volumenű programjának, mondván, nemzetközi jelleget kapott, emellett pedig egy előadástechnika-képzés is kiegészítette a rendezvényt. A különböző szakmai képzések mellett folytatták a Fessünk álmokat című projektjüket, amely által újabb falfestménnyel bővült a gyergyószentmiklósi Fogarassy Mihály Általános Iskola mellett található sikátor fala. Egy olyan támogatói rendszer kiépítéséhez is hozzáláttak, amellyel a fiatalok kezdeményezéseit igyekeznek finanszírozni, és lezajlott az úgynevezett Élmény Alap első kiírása, ahol 17 000 lej összértékben támogatták a beérkezett projekteket.
– Még 2015-ben indítottuk el a szervezetet, és közel harminc projektet sikerült eddig megvalósítanunk. Úgy tűnik, a munkánknak köszönhetően kezdett letisztulni a tevékenységünk, egyre inkább látni véljük, hogy merre van a mi utunk – fogalmazott Dániel Botond, kifejtve: ebben az évben kevesebb programra lehet majd számítani, ezek azonban összetettebbek, nagyobb volumenűek lesznek a korábbiaknál.
Arra is rámutatott, hogy új, saját székhelyre költöznek, így még inkább formát kaphat a tevékenységük, az egyik leglátványosabb megvalósításként pedig a szervezet szakkönyvtárát nevezte meg. Mint mondta, könnyen használható lesz, és közel 750, főként szociológiai témájú kötet között válogathatnak az érdeklődők.
A szervezetről bővebben a www.eroforraskozpont.ro honlapon olvashatnak.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek