Összeseprik a téli szemetet

Négy csoport szedi össze a sarat és a szétdobált hulladékot

139

Elkezdte Csíkszeredában az utak szélén a tél folyamán összegyűlt sár, illetve a járdákon és zöldövezeteken a hó alól előbukkanó szemét összetakarítását a város tisztántartásával megbízott cég.

Van mit felseperni. A tavasz érkeztével a szemét is előbukkan

Sok még a hó Csíkszeredában, de ahol elolvadt, ott már jól látszik a járdákon, kerékpársávokon, utak szélén a télen szétdobált szemét. Rengeteg cigarettacsikk, kisebb csomagolópapírok és mint mindig, ezúttal is nagy mennyiségű kutyaürülék került elő a hó alól.
Az önkormányzat megbízásából a város közterületeit takarító Eco-Csík Kft. vezetője, Pál Tamás érdeklődésünkre közölte, hétfőn elkezdték a tavaszi takarítást: négy csoportban 14 alkalmazottjuk foglalkozik ezzel. Összeszedik a sarat az utak széléről, ahol elolvadt a hó, ott a zöldövezeteket is kipucolják és leseprik a járdákat, kerékpársávokat.
A munkát a városközponti utcákban kezdték, innen haladnak a városszéli lakóövezetek felé. Pál Tamás szerint mintegy három hét alatt jutnak el majd mindenhová. Tegnap mechanikus seprőgép elindítását is tervezték, ez csomókba sepri össze a sarat, amit majd elszállítanak. A hét vége felé pedig tervezik a porszívógépek munkába állítását is – tájékoztatott a köztisztasági cég vezetője.
Mint elmondta, ilyenkor, az első tavaszi takarítás során több tonna szemetet és sarat szoktak összeseperni, összelapátolni. Mint megtudtuk, a mennyiség többségét a sár teszi ki, de nagyon sok a cigarettacsikk és a felelőtlen állattartók révén a kutyaürülék is. Kutyasétáltatás során sem mindenki szedi össze a házikedvenc ürülékét, de sok gazda – például Zsögödben mindennapos jelenség – kiengedi a kutyáját az utcára, a járdán, kerékpársávon pedig lépten-nyomon találkozni a hátrahagyott „nyomokkal”. Pál Tamás még hozzátette, akkor lehet igazán tisztán tartani a várost, ha ebben a lakók is részt vesznek, azzal is, hogy takarítják az ingatlanjaik környékét.

R. Kiss Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek