Összesen 140 projekt nyert

Székelyudvarhelyi civilek támogatása

73

Közel másfél millió lejt kapnak a székelyudvarhelyi civil szervezetek különböző programjaik megvalósítására. A polgármesteri hivatal a múlt hét végén hirdette ki a nyerteseket. A legtöbb pénzt a sporttal foglalkozó egyesületek, alapítványok kapják.

Nyertest hirdettek. A legtöbb pénzt a sport kapja Fotó: Asztalos Ágnes

Elbírálták a civil szervezetek pályázatait: összesen 1,48 millió lejt oszt szét közöttük a polgármesteri hivatal. A 140 sikeres pályázatot 79 civil szervezet nyújtotta be. Sportra 15, kulturális tevékenységre 31, egészséges életmódot népszerűsítő programokra 11, környezetvédelemre 6, ifjúsági programokra 26, szociális területre 16, míg a kitűnő eredményeket elért diákok támogatására 3 civil szervezet pályázott sikeresen.

Sokat kap a foci, de jut kultúrára is
A legnagyobb összeget, összesen 890 ezer lejt a sportpályázatok kapják. Az Udvarhelyi Futball Klubot például 220 ezer lejjel támogatja a polgármesteri hivatal, a teremfocit 200 ezer lejjel, a kupagyőztes Vasas Femina női labdarúgócsapatot pedig 105 ezer lejjel.
Sokan pályáztak kulturális tevékenységek támogatásáért, ezen a területen 210 ezer lejt oszt szét a hivatal. Jelentős anyagi támogatást, 12 ezer lejt kap a Civitas Alapítvány a Gyümölcsfesztivál megszervezésére, a G. Egyesület 15 ezer lejt a Kamarazene-fesztivál lebonyolítására. A Legendárium Karnevál költségeihez 20 ezer lejjel járul hozzá a város, ugyanennyivel támogatja a Harmonia Cordis Egyesületet, a Nemzetközi Gitárfesztivál szervezőjét.

Egy szervezet, több program
Az ifjúsági és oktatási projektekre 180 ezer lejt különítettek el – itt sok szervezet nyert, de legtöbbet talán az Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF) kapja. Majdnem 40 ezer lejes támogatásban részesül a szervezet, többek között a Peron Music Tehetségkutató Fesztiválra, a Sulisokk újság kiadására, a pályabörzére és egyéb ifjúsági programok megszervezésére.
Szociális projektekre 90 ezer lejt szánt idén a hivatal, jelentős összeggel támogatják például a Romániai Magyar Nemlátók Egyesületének két programját (összesen 12 ezer lej értékben), az Orbán Alapítvány több projektjét is, összesen 9000 lej értékben. A Gyulafehérvári Caritasnak több kezdeményezése is nyert, a karitatív tevékenységet folytató szervezet négy programjára 12 500 lej jutott.
Szabadidős és az egészséges életmód tudatosítását célzó tevékenységekre 50 ezer lejt ad idén a város, itt a legnagyobb támogatás eléri a 6000 lejt, akárcsak a környezetvédelmi projekteknél, amelyekre összesen 30 ezer lejt különítettek el. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók díjazására 23 ezer lejt költenek el idén.
A programokat december 15-ig kell lebonyolítani, a nyertesek listája megtalálható a polgármesteri hivatal honlapján (www.udvarhely.ro).

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek