Ősszel nyithatják meg

Épül a szabadidőpark Gyergyószentmiklóson

148

Az időjárás hátráltatja a munkát, de dolgoznak a szabadidőpark kialakításán Gyergyó­szentmiklóson. A játszóterek alapját készítik most, hamarosan a sétányok kialakítása is elkezdődik.

Régóta kihasználatlan az Építők utcában található több mint egyhektáros önkormányzati terület. Az önkormányzat 2,6 millió lej uniós támogatást nyert a terület parkosítására. A munka tavaly ősszel kezdődött el, de idén tavasszal nem haladt a terveknek megfelelően az esős időjárás miatt.

Nagy Zoltán polgármester azt mondta, jelenleg a játszóterek alapját készítik, a betonra majd gumírozott szőnyeg kerül, hogy biztonságos legyen a gyerekek számára. Következik az öntözőrendszer és a közvilágítás építése, majd talajrendezés, sétányok kialakítása, végül pedig a térfigyelő kamerák felszerelése. Közel 10 ezer négyzetméteren több mint 200 fa és 400 cserje kap majd helyet, valamint kétezer virág.

A gyerekeket három játszótér várja majd, a különböző korosztályoknak megfelelő játékokkal felszerelve. A felnőttek számára sportolásra alkalmas eszközöket is elhelyeznek. Egy pergola is épül, hogy az eső elől behúzódhassanak majd a park használói.

Nyárra szerették volna befejezni a munkát, de az időjárási körülmények miatt ez tolódik, várhatóan őszre lesz kész a szabadidős park.

Nagy megjegyezte, a Forradalom negyed játszótérhiányát igyekszik pótolni a készülő park, azonban a város más részein élők előtt is nyitva áll majd a közösségi tér, a távolabbról érkezők számára parkolót alakítanak ki, s biciklitartót is felszerelnek.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek