2021, január 20, szerda.
custom_html_banner1

Ősszel lesz a megyei derbi

Kialakították a román labdarúgó-bajnokság harmadik vonalának menetrendjét. Mint ismert, Hargita megyét az FK Csík­szereda és az újonc Székely­udvarhelyi FC képviseli, éspedig az ötös csoportban. A csíkiak Nagyváradon, míg az udvarhelyiek hazai környezetben kezdenek. A megyei rangadót az őszi idényben Csíkszeredában rendezik.

Ősszel találkoznak egymással a megyei csapatok Fotó: Pál Árpád
Ősszel találkoznak egymással a megyei csapatok Fotó: Pál Árpád

[dropcap]H[/dropcap]azai környezetben kezdi meg szereplését a labdarúgó harmadik ligában az újonc Székelyudvarhelyi FC, amely a Fehér megyei Alsógáldi Industriát fogadja. Az FK Csíkszeredára pedig egy hosszas kiszállás vár, hiszen az első fordulóban a Nagyváradi Luceafărul lesz az ellenfele. Az első etap összecsapásait a tervek szerint augusztus 29-én rendezik. Mindez tegnap dőlt el a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) székházában, ahol kisorsolták a 2015/2016-os idény menetrendjét. A szövetség által közzétett dokumentumban viszont nem szerepelnek dátumok, így például a megyei rangadóról is csak annyit lehet tudni, hogy a 12. fordulóban esedékes, amikor az FK Csíkszereda fogadja a Székelyudvarhelyi FC-t. Várhatóan a találkozóval beleszaladunk a novemberbe.
Érdekes viszont, hogy az ötös csoport menetrendjének meghatározásakor ott van a Tordai Aranyos nevei is, amely csapatot előzőleg a FRF Végrehajtó Bizottsága kizárta a pontvadászatból. Egyelőre úgy néz ki, nyitott a menetrend kérdése.
Továbbá érdekes az is, hogy a FRF előzetesen arról írt, hogy az öt csoportban 75 csapat lesz érdekelt. A sorsolás után már „csak” 74 szerepel a listákon. Az I-es csoportban 14, míg a többiben 15-15 csapat érdekelt. Ez azt jelenti, hogy a 15 csapatos csoportokból az utolsók kiesnek, míg az öt csoportból a leggyengébb tizennegyedik int búcsút a harmadik ligának. Ez volt az eredeti kiírás. Ez viszont módosulhat, amint megszokhattuk, illetve a csoportok összetétele is módosulhat, hiszen a harmadik ligára jellemző az is, hogy menet közben lépnek vissza csapatok.

Felkészülési meccsek
A Székelyudvarhelyi FC ma kora este 18 órától újabb felkészülési mérkőzést játszik hazai környezetben. Botorok János tanítványai a Nagyszebeni Interstart fogadják.
Az FK Csíkszereda csapata is lekötött egy újabb meccset. Szombaton 11 órától a Brassói FC vendége lesz. A találkozót a Tineretului Stadionban rendezik, és ez lesz a Cenk alattiak csapatbemutatója is egyben a második liga rajtja előtt. A csíki csapattal kapcsolatos további információ, hogy négy játékos – Teut Artúr, Moldovan Octavian, Szotyori Krisztián, Kovács Botond – leigazolása hamarosan megtörténik, így ők jövőre az FK-t fogják erősíteni. Teut (középpályás) a Marosvásárhelyi ASA II-től, Moldovan (középpályás) és Szotyori (hátvéd) a Szászrégeni Lendülettől, míg Kovács (középpályás) a Debreceni VSC-től érkezett. Tegnap pedig a Máramarosszigeti CSM-től érkezett próbajátékra Morar Adrian.

Megyei csapatot kaptak
Szintén tegnap délután kisorsolták a labdarúgó Románia-kupa negyedik fordulójának párosításait is. Ezen körben is érdekelt lesz a Székelykeresztúri Egyesülés csapata, amely korábban három harmadik ligás – Szászrégen, Zágon, Sepsiszentgyörgy – csapatot búcsúztatott. Ezúttal viszont az FK Csíkszeredát is kiejtő Marosvásárhelyi ASA második számú együttese lesz Kleinék ellenfele. A vásárhelyi csapat a Maros megyei bajnokságban érdekelt. A találkozót Keresztúron rendezik jövő szerdán 17.30-tól.

[box type=”shadow” ]Az FK és az SZFC őszi meccsei 1. forduló: Nagyváradi Luceafărul – FK, SZFC – Alsógáldi Industria. 2. forduló: FK – Régeni Lendület, Máramarosszigeti CSM – SZFC. 3. forduló: Almásbalázsházi Luceafărul – FK, Lévárdfalva ASF – SZFC. 4. forduló: FK – Zilahi FC, SZFC – Zsuki Unirea. 5. forduló: FK – Máramarosszigeti CSM, Dési Egyesülés – SZFC. 6. forduló: SZFC – Tordai Aranyos. Az FK szabadnapos. 7. forduló: FK – Kolozsvári Sănătatea, Nagyváradi Luceafărul – SZFC. 8. forduló: Radnóti SK – FK, SZFC – Szászrégeni Lendület. 9. forduló: Almásbalázsháza – SZFC, FK – Fugyivásárhelyi SK. 10. forduló: SZFC – Zilahi FC, Alsógáldi Industria – FK. 11. forduló: FK Csíkszereda – Székelyudvarhelyi FC. 12. forduló: Lévárdfalva ASF – FK. Az SZFC szabadnapos. 13. forduló: FK – Zsuki Egyesülés, Kolozsvári Sănătatea – SZFC. 14. forduló: SZFC – Radnóti SK, Dési Egyesülés – FK. 15. forduló: FK – Tordai Aranyos, Fugyivásárhelyi SK – SZFC.[/box]

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,320RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb