Összehívták a női válogatottat

141

Harmincegy játékos szerepel a románai női jégkorong-válogatott bő keretében, a csapat március 17-én kezdi meg a világbajnoki szereplést. A válogatott a hétvégétől Csíkszeredában készül, a vébé mérkőzéseit Valdemoróban játsszák majd.

Két klubcsapat hokisaiból állítják össze a női jégkorong-válogatottat.Fotó: László Róbert / Archív

Majdnem minden hazai női jégkorongozó behívót kapott a romániai válogatottba, amely Csíkszeredában kezdi meg holnap a világbajnokságra való felkészülést. A hazai pontvadászat kétcsapatos, a Csíkszeredai Sportklub mellett a Bukaresti ISK Triumf harcol évek óta a bajnoki címért, amelyet az utóbbi években a kék-fehérek nyertek meg. Noha a hazai szakszövetség úgy tervezte, a két csapat a 2017/2018-as idényben legalább tizenhat mérkőzést játszik, eddig csak hat találkozót rendeztek meg, amelyeket a sportklubos lányok nyertek.
A romániai bő keretnek harmincegy tagja van, közülük öten kapusok, ám a világbajnokságra csak tizenheten utazhatnak – legalábbis így tudja a csapat legtapasztaltabb tagja. – Péntek este lesz az első edzésünk, akkor derül ki, hogy hányan is leszünk a felkészülésen – nyilatkozta lapunknak Sándor Ibolya, a Sportklub edző-játékosa.
A bővített keret legfiatalabb tagja a 15 és fél éves Badoiu Maria, aki az ISK Triumfnál hokizik, míg a legtapasztaltabb a 44 és fél éves Sándor Ibolya. – Zsinórban a tizenkilencedik világbajnokságomra készülök, 2000 óta gyakorlatilag minden évben a román válogatott tagja voltam. Először 1998-ban voltam vébén – ha jól emlékszem –, de akkor még nem jégkorongoztam, hanem gyeplabdáztam, így eléggé váratlanul ért a felkérés, de teljesítettem – mondta lapunknak Sándor Ibolya. Hozzátette, Váncsa Melinda, Popescu Magdolna, Sajtos Katalin és Zerkula Erika is több mint tízszer volt már jégkorong-világbajnokságon, és reméli, hogy idén is együtt játszhatnak Spanyolországban.
A Csíkszeredai Sportklubtól tizenheten – Adorján Katalin, Antal Orsolya, Bálint Hanga, Balló Noémi, Csiszer Ágota, Csiszer Tímea, Gál Erika, Iuga Diana, Koncz Csenge, Kurkó Andrea, Miklós Emőke, Molnár Nikolett, Popescu Magdolna, Sajtos Katalin, Sándor Ibolya, Váncsa Melinda és Zerkula Erika – szerepelnek a bő keretben. A csapatot Elekes Levente irányítja majd a kispadról, a csíkszeredai vezetőedzőt pedig George Pogacean segíti majd.
A romániai válogatott a Divízió II B csoportban szerepel, a találkozóknak a spanyolországi Valdemoro ad otthont március 17. és 23. között. A romániai csapat sorban Új-Zéland, Kínai Köztársaság–Tajpej, Spanyolország, Izland és Törökország ellen játszik.

Kopacz Gyula

A cikk a Hargita Népe március 8-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek