Összegyűjtött élettörténetek

186

B. Kovács András közíró legújabb köteteit mutatták be szerda délután a csíkszeredai Kájoni János Megyei
Könyvtárban. A kettős könyvbemutató meghívottja volt Bálint József, a kötet narrátora, valamint a szerző beszélgetőtársa. Fülöp Orsolya tudósítása

A Sepsiszentgyörgyön élő B. Ko­vács András nyugalmazott új­ság­író, szerkesztő két újabb kötetével ismerkedhetett meg szerda délután a csíkszeredai közönség a Kájoni János Megyei Könyvtárban szervezett könyvbemutatón. Az 1989, te csillag! Harminc éve történt a hazai történelmi fordulat harmincadik évfordulóján jelent meg. A kötet megjelenésének célja visszaadni azokat az érzéseket, amelyeket abban az időben éltek meg az emberek, tudtuk meg B. Kovács Andrástól. A könyvben a szerző megszólaltat ügyészt, költőt, de ácsmestert is. A bemutatón a vendég beszélt az írás körülményeiről és azokról az egyszerű emberekről, akiknek az elnyomásban kellett boldogulniuk.
Az est folyamán ismertették a Fedelet a fejünk fölé című kötetet is, a szerző mellett jelen volt az eseményen a dokumentumregény főszereplője és narrátora, Bálint József is.
– Ebben a könyvben a rendszerváltáson átívelő, szakmát és közéleti szerepvállalást felölelő történéseket és csalódásokat elemezték egy fordulatos életregényben – mondta a főhős.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek