Összefogtak a hazai magyar pedagógusok: magyar nyelven is elérhető feladatsorok

410

Több mint száz tanár jelentkezett a Kisebbségi Oktatásért Felelős Államtitkári Kabinet felhívására. A főtanfelügyelők, főtanfelügyelő-helyettesek és tanfelügyelők arra kérték a pedagógusokat, hogy segítsenek a nyolcadikos és tizenkettedikes diákok számára román nyelven közzétett tesztek lefordításában.

Jelentős segítség a diákoknak Fotó: László F. Csaba

Az Oktatási és Kutatási Minisztérium az idén vizsgázó nyolcadikos és tizenkettedikes diákoknak teszteket töltött fel a http://rocnee.eu/testeantrenament/ honlapra, újabb lehetőséget biztosítva számukra a gyakorlásra. Az Országos Értékelési és Vizsgaközponttal együttműködve kidolgozott feladatlapok a tételmodellek mintájára készültek, így ezek megoldása hozzásegítheti a tanulókat a vizsgán való jó eredmények eléréséhez. 

Örvendetes, hogy magyar nyelv és irodalomból is készültek feladatsorok mind a VIII., mind a XII. osztályos diákok számára, hálás köszönet azoknak a motivált tanároknak, akik vállalták ezek elkészítését – olvasható az államtitkári kabinet közleményében.

A tételek jelentős száma és azoknak hirtelen elkészülte miatt a különböző tantárgyakból nem voltak elérhetőek a feladatsorok magyar nyelven, ebben kértük önkéntes pedagógusok segítségét.

Példátlan összefogást tapasztaltunk, folyamatosan érkeztek a telefonhívások és az ímélek, az időt és energiát nem sajnáló lelkes pedagógusok sorra vállalták be akár 3-4 tétel lefordítását is. Fantasztikus munkát végeztek nagyon rövid idő alatt!” – hangsúlyozza a közlemény. „Köszönjük, hogy ezekben a viszontagságos időkben is számíthatunk pedagógusaink odaadó munkájára, akik ezúttal nemcsak szakértelmükről, vállalkozószellemükről, hanem szolidaritásukról, önzetlenségükről, segítőkészségükről, társadalmi felelősségvállalásukról is bizonyságot tesznek, ami mindannyiunk számára visszaadhatja az emberiségbe vetett hitünket.”

A dokumentum aláíróinak meggyőződése, hogy az összefogásnak ezúttal is meg lesz a gyümölcse, és „a közös erőfeszítéseink meglátszanak majd végzős diákjaink vizsgaeredményein.”

A 110 tételből már több mint 100 elérhető magyar nyelven az alábbi linken (amelynek tartalma folyamatosan bővül):

https://drive.google.com/drive/folders/1pbZzzgkr63QA4q1elsULdank2GMIWMqT?usp=sharing

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek