2021, január 20, szerda.
custom_html_banner1

Összefogásra van szükség

Fiatal csapat van kialakulóban, az eredményesség eléréséhez azonban mind a vállalkozók, mind a szurkolók összefogása szükséges – hangzott el a Gyer­gyó­szentmiklósi Progym jégkorongcsapatának éves közgyűlésén, péntek délután. Több témát is érintettek a Salamon Ernő Gimnázium dísztermében tartott eseményen: a tavalyi idény beszámolója mellett a jövőbeli kérdésekre is kitértek, továbbá két új taggal bővült a gyergyószentmiklósi klub vezetősége.

Közgyűlés a Progymnál. Optimistán tekintenek a jövőbe
Közgyűlés a Progymnál. Optimistán tekintenek a jövőbe

[dropcap]M[/dropcap]egtartotta pénteken éves közgyűlését a Gyer­gyó­szentmiklósi Progym SK, a napirenden a jégkorongcsapat vezetőségének beszámolója szerepelt az elmúlt idényt illetően, illetve a 2015/2016-os szezont illető kérdések is terítékre kerültek.
– A tavalyi idény történéseire alapozva úgy gondoljuk, most nem szabad megállni – közölte Kopacz Zoltán, a Progym elnöke, hangsúlyozva: bizony nehéz szezonon van túl a klub, a továbbiakban pedig még keményebben kell dolgozni. Kopacz kifejtette: szükség van rá, hogy minden jégkorongkedvelő gyergyószéki hozzátegye a részét a munkához, elsősorban pedig nem pénzről, hanem bizonyos célok támogatásáról beszélünk.
– Ha idegenlégiós játékosokról van szó, nekik szállásra és étkeztetésre van szükségük – példálózott a klubelnök, majd a gyergyószentmiklósi vendéglátóegységek tavalyi pozitív hozzáállását, valamint a gyergyóremetei vállalkozók összefogásának fontosságát említette.
Elhangzott, nagy valószínűséggel egy megfiatalított Progymot láthatnak ősztől a szurkolók – a fiatal gyergyói játékosok itthon tartása, és a máshol játszó helyi jégkorongozók hazahozatala is a célok között szerepel. – Minden játékosnak élő szerződése van a klubbal – mondta Sándor-Székely Ottó, a Progym újdonsült menedzsere, hozzáfűzve: többjüket is csábítja a HSC Csíkszereda és a Brassói Corona is.
Sok még a kérdőjel, ugyanis egyelőre még nem lehet tudni, hogy milyen rendszerben zajlik majd a bajnokság, de optimistán tekintenek az új szezonra. Az idegenlégiós játékosokkal kapcsolatban elhangzott: az ukrán Vitalij Kiricsenko és a veterán cseh Vaclav Novák is a piros-fehéreket erősíti majd, a maradék három légióshelyre azonban csak akkor érkeznek játékosok, ha erre a célra támogatók jelentkeznek. Lehetőségek vannak: a tavalyi szezonban jó teljesítményt nyújtó fiatal szlovák hátvéd, Robert Mikeska is visszatérne, de emellett kanadai játékosokat is említett Farkas Csaba edző.
Nagy László és Albert Pál személyében új tagokkal bővült a klubvezetés, Kopacz Zoltán elmondása szerint azonban még mindig vannak üres székek, továbbra is várják a tenni akaró jégkorongkedvelők jelentkezését.
– Megfertőzött a jégkorong – jelentette ki Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, mondván soha nem állt közel hozzá a sportág, az elmúlt idény Progym-mérkőzésein azonban minden megváltozott. További támogatásáról biztosította a klubvezetést Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós alpolgármestere is, aki szintén hangsúlyozta: csak közösen lehet előremenni.

Kertész László

Kapcsolódó cikkek:

14,320RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb