2021, január 18, hétfő.

Összefogásnak köszönhetően megvehették a hőkamerát

Hőkamerával és lovas járőrökkel hatékonyabban dolgozhatnak
Hőkamerával és lovas járőrökkel hatékonyabban dolgozhatnak

Összegyűlt a pénz a hőkamerára, mely a Gyergyószentmiklósi Polgárőrség hatékonyabb munkáját lesz hivatott segíteni. Napokon belül kézbe vehetik a készüléket, a civilszervezet megalakulása második születésnapját is megünneplik csütörtökön.

[dropcap]S[/dropcap]okak összefogásának köszönhetően a Gyergyó­szent­miklósi Polgárőrség megvásárolta a közel 6 ezer eurós hőkamerát, amelynek segítségével szeretnék visszaszorítani az éjszakai garázdálkodást a városhoz tartozó területeken, azt remélik, így könnyebben tetten érhetik a terménytolvajokat, akik leggyakrabban szürkületkor indulnak útnak.
A készülék használatára vonatkozóan szabályzatot készítenek a civilszervezet tagjai, azonban mint leszögezték, egyértelmű, hogy a törvénytelenségek megfékezésére fogják fordítani. A hőkamera napokon belül megérkezik Gyergyó­szent­miklósra, mindazokat, akik támogatásukkal hozzájárultak a megvásárlásához, csütörtökön délután 5 órára ünnepségre várja a polgárőrség a Rozmaring vendéglő udvarára, ahol egyúttal a kétéves születésnapját is ünnepli a civilszervezet – ezt a legutóbbi gyűlésen szögezték le, ahol más témákról is beszéltek. A rendfenntartók tudják, hamarosan munkájuk megszaporodik, hiszen kezdődik az erdeigyümölcs-szezon. A tervek szerint az önkéntesek gyakran járőröznek majd a városhoz közeli erdei utak és patakok mentén, hogy felelősségre vonják az illegális táborozókat, erdeigyümölcs-árusítókat. Fontos szerephez jutnak e téren a lovas polgárőrök. Parászka Géza azt mondta, lóháton nehezen megközelíthető helyekre is eljuthatnak, úgy, hogy nem csapnak zajt, meglephetik az erdőben törvénytelen tevékenységet folytatókat. A gond csupán annyi, hogy mindössze két lovas polgárőr van, ezért szívesen látnak másokat is, akik segítenének ebben a munkában. Előnyt jelent, ha van lova annak, aki az önkéntes munkára jelentkezik, de ha nincs, tudnak biztosítani számára. Ugyanakkor bárkit szívesen látnak a csapatban, aki polgárőrként tevékenykedne a közösség érdekében.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb