2021, január 23, szombat.
custom_html_banner1

Összefogás nélkül nem sikerült volna talpon maradni

Lassan közeleg az év vége, és habár mindenki próbál kicsit visszavenni a tempóból, a pihenésre koncentrálni, az ISK-SZAK Székelyudvarhely asztalitenisz-csapatánál szó sem lehet ilyesmiről, mivel közel két hét múlva a hazai rendezésű Európa-kupában szeretne a gárda minél jobb eredménnyel szerepelni. A klub közleményben tekintett vissza az idei esztendőre és felelevenítette ennek a furcsa és kiszámíthatatlan időszaknak a történéseit, eredményeit, sikereit és a felborult világ miatti kényszercsalódásokat.

 

Noha pihenésről szó sincs, hiszen két hét múlva a hazai rendezésű Európa-kupában szerepel az ISK-SZAK Székelyudvarhely asztalitenisz-csapata, a klubvezetés évet értékelt. Közleményben elevenítették fel a furcsa és kiszámíthatatlan év történéseit, eredményeit, sikereit és a felborult világ miatti kényszercsalódásokat.

Az évet szintén kemény edzésekkel kezdték január elején az asztaliteniszezők, hiszen február elején a székelyudvarhelyi sportcsarnokban az Európa-kupa negyeddöntőjében azt a Sporting Lisszabont látták vendégül, amely a kontinens legnagyobb klubjai közé tartozik, és a több mint hatszáz néző előtt játszott mérkőzésen fantasztikus hangulatú és kiélezett küzdelemben hajtottak fejet a székelyudvarhelyiek. A portugáliai visszavágón nem sikerült megfordítaniuk az eredményt, de ezzel a csodálatos meneteléssel az európai mezőnyben és az Európa-kupában elért ötödik helyezéssel felrajzolták Székelyudvarhelyt a nemzetközi élvonal térképére. A György Szilárd, Sebastian Loso, Cservik Krisztián és Tamás Szabolcs alkotta csapat olyan messzeségbe röpítette a klub asztalitenisz szakosztályát, amelyre talán senki sem számított, egy olyan egységes és összetartó csapat alappillérét erősítették meg, amely remélhetőleg további gyönyörű sikereket mutathat fel a feltörekvő nemzedék számára.

Februárban a járvány még egy román ifjúsági csapatdöntőre adott lehetőséget, ahol a Mózes Botond, Jenei Barnabás, Vetésy Norbert és Geréb Attila alkotta székelyudvarhelyi csapat az elődöntőbe jutásért veszített és az ötödik helyen zárta a rövid szezont. A koronavírus-járvány viszont a székelyudvarhelyiek tevékenységét is megállította, kénytelenek voltak az asztaliteniszezők az edzéseket is bizonytalan ideig felfüggeszteni, teljesen leállt a hazai, illetve a nemzetközi bajnokság. A gazdasági visszaesés már az elején óriási mértékben éreztette hatását, a csapat támogatóinak kilencven százalékának megszűntek a lehetőségei a támogatást illetőleg, így kénytelenek voltak átszervezni az egész működést, más prioritásokat tenni előtérbe, viszont lehetőleg megtartani a legfőbb célkitűzéseket. A játékosok teljes mértékben megértették a helyzet súlyosságát, és olyan lojalitásról tettek bizonyságot, amely még több ambícióra sarkallta a szakosztály működését. A fizetéseket kénytelenek voltak csökkenteni, viszont a munka minőségéből és mennyiségéből ez cseppet sem vett vissza abban a pillanatban, ahogy elkezdhették az edzéseket. „Nagyon sok csapatunkkal együtt érző cégvezető és magánszemély próbált segíteni és átvészelni a nehéz periódust, akiknek köszönetünket fejezzük ki, hiszen az összefogás nélkül nem sikerült volna talpon tartani ezt a csapatot!” – áll a klub közleményében.

Nehéz volt újra formába lendülni

A járvány okozta intézkedések sok esetben felborították a felkészülési és versenyzési programot, a Szuperliga befejező tornáját megelőzően kétszer is halasztásra került sor, így elég nehéz volt a megfelelő sportformát elérni. A szeptemberi tornán az ISK-SZAK végig versenyben volt az éremért, a körbeverések miatt csupán egyetlen mérkőzés döntött annak a Mioveni-nek a javára, amelyet korábban magabiztosan vertek a székelyföldiek, így ismét az ötödik helyet szerezték meg a székelyudvarhelyiek a bajnokságban. Ezzel párhuzamosan viszont a nemzetközi mezőnyben csupa jó hír érkezett, hiszen az európai klubcsapatok rangsorában a 13. helyen jegyezték a csapatot, és az új szezonban kiemeltként indulhattak a második számú európai kupasorozatban. Sőt, júliusban az is eldőlt, hogy ismét házigazdái lesznek az első tornának a 2020/2021-es szezonban, az ellenfelek pedig az ukrán bajnok, valamint a portugál és a horvát ezüstérmes.

Új igazolás

A nyár folyamán egy újabb igazolást is jegyeztek: kettős leigazolással csatlakozott az ISK-SZAK csapatához Fejér Konnert Zoltán is. Emellett komoly újítások is napirendre kerültek az edzőteremben, teljesen kicserélték a világítást, valamint a legjobb minőségű terraflex játékfelület került az edzőterem padlójára. Időközben az is kiderült, hogy György Szilárd újabb bajnoki címet szerzett az Urban TTC színeiben, mivel a járvány miatt az angol szövetség az alapszakasz után bajnokot hirdetett.

Sikerek

A román felnőttbajnokság újraindításával, több hónapi kihagyást követően, ismét asztalhoz állhattak a játékosok, először a B divízióban szereplő két székelyudvarhelyi csapat mutatott biztatót, a fiatalokkal teletűzdelt mindkét együttes a bajnokság élmezőnyében végzett. A Szuperligában pedig szinte töké-

leteset teljesített az ISK-SZAK, a Loso, György Szilárd és Filimon Lucian összetételű csapat csupán a bajnok Bukaresti Steaua ellen veszített meccset, így a második helyről várhatják a folytatást. A lezárások miatt sok versenyt más helyszínen tartottak, többet halasztottak vagy töröltek, de mindig sikerült alkalmazkodniuk a székelyudvarhelyieknek a feltételekhez és formában tartani játékosaikat.

Kudarcok

Az év viszont nemcsak sikereket hozott, hanem tragédiát és kényszerű csalódásokat is. „A csapat jó barátja és egyik főtámogatója, Bálint Gábor eltávozott az élők sorából, halála sokunknak okozott megdöbbenést” – áll a  klub közleményében. A román bajnokság leállását követően nem tartották meg az utánpótlás számára a bajnokságokat, több korosztályban is éremesélyes csapatot sikerült összegyúrni erre az évre, de nem kerülhetett sor a bizonyításra. Többek között az ifjúsági 4-es korosztálynak volt óriási csalódás, hiszen a Toró Dávid, Sebők Márton, Gelei Kristóf, Sárkány Levente, Szövérdi Krisztián, Paizs Ákos, Kovács Loránd, Balázs Hunor alkotta csapat a második kiemeltként indult volna az országos döntőn. Egy része a játékosoknak jövőben már nagyobb korosztályban szerepel majd.

„Köszönetünket fejezzük ki mindenkinek, aki ebben a válságos évben a csapat mellett volt és próbált segíteni, a közös összefogás többször bebizonyította, hogy olyan eredményeket hozhat közösségünkbe, amelyekre álmunkban sem gondoltunk volna. Kitartással, munkával és alázattal pedig biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben is sikerül elérni hasonló eredményeket!” – zárta az idei évi beszámolóját az ISK-SZAK Székelyudvarhely klubvezetése.HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,347RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb