Összefogás a feljebb lépésért

Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház

52

Támogatják a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kettes kategóriájú, regionális klinikai kórházzá való fejlesztésére vonatkozó terveket – hangzott el a kórház, az intézményt fenntartó megyei tanács és a Sapientia – EMTE által szervezett szombati tudományos tanácskozáson.
A konferencián Pap Levente dékánhelyettes, Borboly Csaba megyeitanács-elnök, Farkas Balázs első konzul, Korodi Attila parlamenti képviselő, Mara Gyöngyvér rektorhelyettes, Nagy Előd MOGYE-rektorhelyettes és Tánczos Barna szenátor egyaránt támogatásáról biztosította a kórházat a felsőbb kategóriába lépésért folytatott törekvéseiben.
A kettes kategória elérésének intézményi feltételeit dr. Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője ismertette.
A kórház jelenlegi helyzetét és a magasabb besoroláshoz szükséges konkrét adatokat dr. Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere vázolta. Kiemelte, nagy problémát jelent a felsőfokú végzettséggel rendelkező egészségügyi asszisztensek hiánya, és ezen a téren nagyon sokat kell dolgozni.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek