Oscar-díjas filmek a fesztiválon

Elérhető a Filmszereda Székelyföldi Mozgókép Fesztivál programja

286

Az elmúlt egy-másfél évben készült magyar és román filmek mellett a cannes-i, berlini filmfesztiválok versenyfilmjei, illetve az Oscar-díjra jelölt legjobb külföldi filmek is láthatók majd a Filmszereda Székelyföldi Mozgókép Fesztiválon – jelentette be tegnap Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere.

 

Ráduly Róbert Kálmán és Prigye Kinga a sajtótájékoztatón. Filmkínálat Fotó: Kovács Hont Imre

Sajtótájékoztatón ismertette tegnap Ráduly Róbert Kálmán polgármester a szeptember 11–22. közötti időszakra tervezett filmfesztivál programját. Az elöljáró elmondta, szűk két hét alatt összesen 34 filmet tekinthetnek meg a csíkszeredai és környékbeli filmkedvelők. A fesztiválprogramban a nemzetközi filmfesztiválokon elismert alkotások mellett Oscar-díjas filmek is szerepelnek, így látható lesz például Andrej Zvjagincev orosz rendező Nyeljubov – Loveless című filmje.
A fesztivál szeptember 11-én Buvári Tamás Szeretföld című székelyföldi vonatkozású filmjével indul, a vetítésen itt lesz maga a rendező is, szintén itt lesz a fesztiválon Kristóf György, akinek tavalyi filmjét az Out-ot láthatja a közönség ugyanezen a napon.
Látható lesz továbbá a Golden Globe-, BAFTA-, illetve Oscar-díjas Én, Tonya című vígjáték Craig Gillespie rendezésében és az Oscar-díjra jelölt Una Mujer Fantástica (Egy fantasztikus nő) Sebastián Lelio tavalyi filmje.
– A külföldi filmeket eredeti formájukban felirat nélkül vetítjük, kivétel az Oscar-díjas Nyeljubov, amit román, majd magyar felirattal is megnézhetnek az érdeklődők. A magyar filmek román felirattal, a román filmek pedig magyar felirattal mennek majd – tudtuk meg Ráduly Róbert Kálmán polgármestertől.
A fesztiválszervezők idén is külön elkerített fesztiváludvart alakítanak ki a Csíki Mozi előtt és néhány kiegészítő programmal is készülnek. A Filmszereda Székelyföldi Mozgókép Fesztivál filmjeire már lehet jegyet válltani online a bilete.ro oldalon, illetve szeptember 10-től a Csíki Mozi jegypénztárában hétköznapokon 14 és 21.30 óra között. Az esti és késő esti filmekre 20 lej a belépő, a délutáni filmekre 15 lejes jegyet lehet vásárolni, a 26 évnél fiatalabb diákok, a 60 év fölötti nyugdíjasok, valamint a mozgássérültek kedvezményesen 12 lejért nézhetnek filmeket. A rajzfilmekre a gyermekeknek 7, a felnőtteknek 10 lejbe kerül a belépő jegy.
A fesztivál teljes programja megtekinthető Filmszereda Facebook-oldalán.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek