Ősbemutatóval köszöntötték a zenetudóst

79

Rendkívüli zenei élményben lehetett része annak, aki részt vett szombaton, Kodály Zoltán születésének évfordulóján a Trio à la Kodály dzsesszegyüttes fellépésén a Csíki Moziban. Az együttes a Hommage című lemezbemutató turnéja csíkszeredai állomásán a Csíki Kamarazenekarral közösen éltette a zenetudóst.

Egyedi élményt nyújtott a közös koncert. Zenei ünnep Fotó: Gergely Edit

Egyedi élményt nyújtott a szombat este a csíki dzsessz- és komolyzene-kedvelőknek: a Csíki Kamarazenekar nyolc tagját az Oláh Dezső Junior Prima-díjas zongoraművész által alapított Trio à la Kodály kamaradzsessz-trióval közösen hallgatni ínyenceknek való műélvezettel járt.
A 2017-ben Hommage címmel megjelent albumjának erdé­lyi lemezbemutató turnéján az együttes a csíki vonósokkal együttműködve, ősbemutatóval tisztelgett. Lemezükön Kodály Zoltán születésének 135. évfordulója alkalmából kortárs zenei felfogásban kívánták feldolgozni és bemutatni az egyik legkiválóbb magyar zeneszerző és zenepedagógus műveit. A kodályi témákra íródó művek bevallásuk szerint egyrészt tisztelgést fejeznek ki Kodály munkássága és zenei szelleme előtt, másrészt a már ismert témákat újfajta megközelítéssel próbálják bemutatni a közönségnek, a dzsesszben nélkülözhetetlen improvizációkkal átszőve.
Nagy kár, hogy nem telt ház előtt játszhattak.

Gergely Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek