Országos rekordot gyalogolt

122

A szokásokhoz híven, újra remekül szerepeltek a Hargita megyei veterán atléták a fedett pályás országos bajnokságon. Noha a hétvégi, bukaresti versenyről több megyebeli atléta is távol maradt betegség miatt, így is tizenöt éremmel, közülük négy arannyal tértek haza a bajnokságról az atléták. Făcăoaru Mi­oara országos rekorder lett, Molnár János pedig törött lábbal nyerte meg a súlylökést.

Făcăoaru Mioara tavalyi rekordján több mint egy percet javított Fotó: Facebook

Tizenöt éremmel tértek haza a Hargita megyei veterán atléták a fedett pályás országos bajnokságról, négyen viszont bajnoki címnek is örülhetnek. A bajnokságot szombaton és vasárnap a fővárosi Lia Manoliu Sportkomplexumban tartották, a megyéből tíz veterán atléta vett részt a pontvadászaton. Noha a nevezők listáján szerepeltek, sajnos betegség miatt nem vehettek részt a bajnokságon a gyergyótekerőpataki Visszafolyó Sportklubtól Szabó József, Keresztes Gyula, Turós Endre és Lackó Edit Erzsébet, Molnár János pedig súlyos sérülése ellenére – törött lábbal versenyzett – megnyerte a súlylökést korosztályában.
Érdekesség, hogy idén nem volt olyan Hargita megyei sportoló, aki egynél több bajnoki címet nyert volna, ez viszont a korábbi években gyakran előfordult.
A csíkszeredai Kárpátok SK-tól öt, a szintén megyeszékhelyi Gentiana SE-től és a gyergyó­te­kerőpataki Visszafolyó SK-tól két, míg a Hargita Megyei Atlétikai Egyesülettől egy sportoló vett részt a veterán atléták fedett pályás országos bajnokságán. A megyebeli sportolók közül többen is csak a szombati versenyeken álltak rajthoz, ugyanis néhányan a vasárnapi, Hargitafürdőn tartott símaratonon is részt vettek, így hamarabb utaztak haza a fővárosból. A legkiemelkedőbb eredményt a csíkszeredai Kárpátok SK sportolója, Făcăoaru Mioara érte el, aki a nők 45 éves korcsoportjában országos rekorddal nyerte meg a 3000 méteres gyaloglást. A csíkszeredai sportoló tavaly is országos rekorddal (18 perc 53,74 másodperc) nyerte meg a gyalogló számot, idén viszont több mint egy percet faragott saját rekordjából és 17 perc 41,44 másodperccel lett első. A csíkszeredai hölgy egyébként kétszeres Balkán-bajnok, és ő tartja a balkáni rekordot is a fedett pályás 3000 méteres gyaloglásban a 45 évesek korosztályában.

Eredmények
Făcăoaru Mioara (45 évesek, Kárpátok SK): 3000 m gyaloglás – 1. hely (országos rekorddal); 3000 m síkfutás – 3. hely.
Iosub Gabriela (70 évesek, Kár­pátok SK): 3000 m gyaloglás – 1. hely.
Csiszér Csongor (45 évesek, Kárpátok SK): 3000 m gyaloglás – 2. hely; 3000 m síkfutás – 2. hely.
Spănachi Ilie (55 évesek, Kárpátok SK): távolugrás – 2. hely; hármasugrás – 3. hely.
Marian Ion (55 évesek, Kárpátok SK): 3000 m gyaloglás – 1. hely.
Imre István (60 évesek, Gentia­na SE): 60 m síkfutás – 3. hely; 400 m síkfutás – 4. hely; 1500 m síkfutás – 5. hely.
Benő Zoltán (70 évesek, Gen­tiana SE): 400 m síkfutás – 2. hely; 3000 m gyaloglás 2. hely.
Molnár János (65 évesek, Visszafolyó SK): súlylökés – 1. hely.
Kedves Ignác (65 évesek, Visszafolyó SK): súlylökés – 2. hely.
Nagy Elemér (45 évesek, Hargita Megyei Atlétikai Egyesület): 200 m síkfutás – 3. hely; 400 m síkfutás – 2. hely.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek