Országos rekorddöntés

Kilenc dobogós hely a Balkán-bajnokságon

29

A szlovéniai Celje adott otthont szeptember végén a veterán atléták Balkán-bajnokságának, amelyen több Hargita megyei sportoló is indult. A mintegy félezer sportolót felvonultató eseményen kilenc Hargita megyei dobogós hely született, de Mioara Facaoaru egy országos rekordot is átadott a múltnak.

Nagyon jól szerepeltek a Hargita megyei sportolók a veterán atléták Balkán-bajnokságán. A szeptember végén a szlovéniai Celjében tartott eseményen mintegy ötszáz sportoló vett részt Albániából, Bosznia-Hercegovinából, Bulgáriából, Horvátországból, Görögországból, Olaszországból, Montenegróból, Szerbiából, Törökországból és Romániából, de népes volt a házigazda szlovén küldöttség is. Csíkszeredából a Kárpátok SK és a Gentiana SE sportolói is indultak a viadalon, akik négy győzelemmel, két második és három harmadik hellyel tértek haza.
Mioara Facaoaru a 45 évesek korcsoportjában országos rekorddal nyerte az ötezer méteres gyaloglást, ugyanebben a számban a 70 évesek korcsoportjában Iosub Gabriela is győzött, míg az 55 évesek között Ion Marian a második, a 45 évesek között pedig Csiszer Gábor a harmadik lett.
Szabó József a 80 évesek korosztályában második lett 800 méteres síkfutásban, míg 400 méteren nyert, ugyanakkor a román váltóval megnyerte a 4 x 100 méteres síkfutást is.
Spanachi Ilie az 55 évesek között távolugrásban és az 5000 méteres síkfutásban egyaránt a hetedik lett, Benő Zoltán a 60 évesek között 400 és 800 méteren a negyedik, 5000 méteres síkfutásban a hetedik, míg az 5 kilométeres gyaloglásban az ötödik helyen zárt.
Imre István is két dobogós helyet szerzett, 400 és 800 méteres síkfutásban egyaránt a harmadik lett, míg 1500 méteres síkfutásban és a félmaratoni próbán a negyedik helyen zárt.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek