Országos negyedik hely Resicáról

Csíkszereda a kézilabda térképén

1 373

Nagyszerű eredménnyel tért haza a Csíkszeredai VSK ifi IV-es lány kézilabdacsapata az országos bajnoki döntő tornáról, ahol a negyedik helyen zártak. A Resicabányán megrendezett döntő tornára az ország legjobb 16 csapata kvalifikálta magát, ahol napi két meccset játszottak a csapatok. A negyedik hely mellett fontos kiemelni, hogy a döntő álomcsapatába bekerült Péter Eszter is.

Az országos negyedik VSK csapata

Alig néhány nappal azután, hogy veretlenül nyerte meg az országos elődöntő tornát a Csíkszeredai VSK ifi IV-es lány kézilabdacsapata Brassóban, már Resicabányán kellett helytálljanak az ország legjobb 16 alakulatát felvonultató döntőben.
Az Erőss Levente, Léstyán István és Szabó Előd-Zsolt edzői trió által dirigált lányok a B csoportba kaptak besorolást, ahol nyitásként öttel verték a Bákói ISK-t, majd hattal a Petrozsényi ISK-t. A csoport záró találkozóján ugyan becsúszott egy ötgólos vereség a CSO Pantelimonnal szemben, így a továbbjutást érő második helyen zárták a kvartettet rosszabb gólkülönbséggel a Bákóval szemben. A középdöntős főcsoportba viszont a Bákói ISK elleni győzelmet és két pontot vittek magukkal. Itt két nagyon nehéz meccs következett, méghozzá a Bukaresti CSM, illetve a Galaci United ellen. Előbbiektől kikaptak, majd a sorsdöntő Galac elleni meccset behúzták és bekerültek a legjobb négy közé.
Itt viszont már nem sikerült „labdába rúgni”. Az elődöntőben a végső győztes házigazda Resicabánya tízzel, majd a kisdöntőben a Bukaresti CSM kilenccel verte a VSK-t.
Ám, hogy szomorkodásra nincs semmi ok, arról a szakszövetség követe, Gabriel Tomescu fogalmazta meg a díjátadón, miután külön kitért a csíki lányokra, mondván: „Nagyon kellemesen érintett a csíki lányok szereplése, minden bizonnyal a torna meglepetéscsapata voltak. Gratulálok nekik, és bizton állíthatom, hogy Csíkszeredát ezennel feltették a romániai kézilabdázás térképére.”
Hasonló véleményen volt a csapat edzője, Szabó Előd-Zsolt is, aki lapunk kérdésére elmondta: „Nagyon nehéz volt négy nap alatt hét meccset játszani, nem beszélve arról, hogy pár nappal korábban még az elődöntő tornán kellett kivívnunk a továbbjutást. Az első napon már éreztük, hogy fizikálisan lesz nehéz tartani a lépést. Jöttek is a kisebb-nagyobb sérülések, de igyekeztünk a regenerálódásra koncentrálni. Állíthatom, hogy szép eredményt értünk el, a szezon megkoronázása volt ez a torna. Gratulálok a lányoknak, akik végig koncentráltan játszottak, végig küzdöttek minden meccsen. Reálisan nézve ez volt a maximum, amit ki lehetett hozni a döntőből, hiszen az első három csapat kiemelkedett a mezőnyből” – zárta mondanivalóját Szabó Előd-Zsolt, akit külön büszkeség töltött el, hogy a csapatából Péter Esztert beválasztották a torna álomcsapatába irányító posztra.

Országos döntő, eredmények
Csoportkör, B csoport: VSK Csíkszereda – Bákói ISK 20–15 (10–7) /a VSK gólszerzői: Erőss Katalin 7, Péter Eszter 5, Mandel Kata 2, Antal Réka 2, Koós Klaudia 2, Gál Anna Ilka 1, Puscas M. Szidónia 1/; VSK – Petrozsényi ISK 23–16 (13–8) /Péter Eszter 11, Erőss Katalin 6, Mandel Kata 2, Koós Klaudia 2, Simon N. Tamara 1, Antal Réka 1/; VSK Csíkszereda – CSO Pantelimon 19–24 (9–12) /Péter Eszter 7, Antal Réka 6, Erőss Katalin 3, Mandel Kata 2, Koós Klaudia 1/.
Középdöntő, I-es főcsoport: VSK Csíkszereda – Bukaresti CSM 21–33 (5–13) /Erőss Katalin 7, Péter Eszter 6, Koós Klaudia 3, Gál Anna Ilka 2, Mandel Kata 1, Manea Noémi 1, Ambrus Hanga 1/; VSK Csíkszereda – Galaci United 19–13 (10–7) /Mandel Kata 6, Péter Eszter 4, Forró Á. Boróka 3, Antal Réka 3, Koós Klaudia 2, Simon Nóra Tamara 1/.
Elődöntő: Resicabányai Traian Vuia Líceum – VSK Csíkszereda 26–16 (13–8) /Erőss Katalin 7, Péter Eszter 5, Antal Réka 3, Koós Klaudia 1/.
Kisdöntő: Bukaresti CSM – VSK Csíkszereda 24–15 (14–9) /Péter Eszter 4, Erőss Katalin 3, Mandel Kata 3, Koós Klaudia 3, Antal Réka 2/.
Döntő: Resicabányai Traian Vuia Líceum – HC Török Râmnicu Vâlcea 16–15.
Kapusok: Iarca Magdolna Szidónia, Tunariu Beatrice, Mátyás Kitty, Szőke Boróka, Székely Orsolya.
A VSK kerete

Mezőnyjátékosok: Ferencz Gy. Hanga, Mandel Kata, Forró Ágnes Boróka, Simon Nóra Tamara, Ambrus Hanga, Gál Anna Ilka, Csorba Adrienn, Gál Réka, Puscas Mária Szidónia, Erőss Katalin, Koós Klaudia, Péter Eszter, Manea Noémi, Antal Réka, Dinu Amalia Dorothea.
Edzők: Erőss Levente, Léstyán István, Szabó Előd-Zsolt.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek