Országos első a BBTE

Egyetemi rangsor

133

A Center for World University Rankings (CWUR) által tegnap közzétett globális egyetemi rangsorban a romániai felső­oktatási intézmények közül legelső helyen szerepel a Ba­beş–Bo­lyai Tudományegyetem (BBTE).

Az általános rangsorolás szerint a világ 18 ezer egyeteme közül a BBTE a 802. helyen található. A CWUR a felsőoktatási intézményeket a következő szempontok alapján vizsgálta és rangsorolta: az oktatási folyamat minősége, a végzettek munkaerőpiacon való elhelyezkedése, a kutatási tevékenység eredményei, a tudományos publikációk minősége, mennyisége és idézettsége.
Szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében az egyetem Daniel David egyetemi tanárt, a kutatásért, versenyképességért-kiválóságért és tudományos kiadványokért felelős rektorhelyettesét idézi.
„Az a tény, hogy országos szinten újra legelső egyetemként szerepelünk a rangsorban, sőt a világ első 1000 egyeteme között vagyunk, újból bizonyítja a Babeș–Bolyai Tudományegyetemen zajló oktatási és kutatási tevékenységek minőségének magas színvonalát. Íme, ezúttal is megerősítést nyert az a nagyfokú bizalom és teljesítmény, amelyet egyetemünk elért, és újból sikerült megelőznie lényegesen nagyobb költségvetésből gazdálkodó egyetemeket” – fogalmaz Daniel David.
A rangsort egyébként az egyesült államokbeli Harward Egyetem vezeti, Európa legjobbja a nagy-britanniai Cambridge Egyetem, amely a negyedik helyet foglalja el. Magyarország legszínvonalasabb felsőoktatási intézménye a rangsor szerint az Eötvös Loránd Tudományegyetem (413.). A legjobb 1000 között szerepel továbbá a Semmelweis Egyetem (658.), a Debreceni Egyetem (696.), a Szegedi Tudományegyetem (758.), a Bukaresti Műszaki Egyetem (817.), a Budapesti Műszaki Egyetem (823.), a Bukaresti Egyetem (827.), valamint a Pécsi Tudományegyetem (948.)

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek