Országos döntőre készülnek

Brassóban és Râmnicu Vâlceán kerül sor a lány és a fiú ifi 4-es országos döntőre. Mindkét nemben van megyei érdekeltségű csapat. Hargita megyét a fiúknál a Székelyföldi Kézilabda Akadémia képviseli, míg a lányoknál a VSK Csíkszereda. Tizenhat-tizenhat csapat küzd meg az elsőségért.

Fogadkozó udvarhelyi akademisták Fotó: kezilabda.ro

Két megyei csapat jutott be az ország legjobb 16 csapata közé az ifi 4-es fiú , illetve lány korosztályban. A fiúkat a Székelyföldi Kézilabda Akadémia, míg a lányokat a VSK Csíkszereda csapata képviseli a döntőben. Mindkét korosztályban holnap kezdődnek a küzdelmek.
A döntőbe jutott 16 csapatot négy négyes kvartettbe sorolta a szakszövetség az elődöntő helyezések alapján. A csoportokból az első két helyezett a főcsoportba, míg a csoportok utolsó két helyezettje az alsóházi csoportkörbe kerül. A második körös csoportkörbe a csapatok továbbviszik az egymás elleni eredményeket, hogy majd itt újabb két találkozót játsszanak a másik ágról jövő ellenfelekkel. Ezt követően a csoportbeli helyezések alapján jönnek a helyosztó találkozók.

Túljutni a csoportkörön
A fiúk döntő tornája csütörtöktől vasárnapig zajlik Brassóban, két helyszínen. Orbán Szilárd együttese a tordai elődöntő torna helyezése alapján a B csoportba kapott besorolást, ellenfelei Vaslui, Temesvár és Ploiești lesznek, három csoportmérkőzését az általános iskola sporttermében játssza. A csapat ma indul a helyszínre, csütörtökön és pénteken délelőtt a csoportmeccseit játssza, majd azok eredményeinek, csoportbeli helyezésének függvényében lesznek a további összecsapásai.
Az SZKA mérkőzései: csütörtök: SZKA – Vaslui-i ISK (11 óra), SZKA – Temesvári 7-es sz. ált. iskola (18 óra); péntek: SZKA – Ploiești-i ISK (11 óra).

Tavaly negyedikek voltak
Megismételte egy évvel korábbi bravúrját a VSK Csíkszereda lánycsapata, amely idén is bejutott az ország legjobb 16 csapata közé. A tavaly Resicabányán megrendezett fináléban a csíkiak egészen az elődöntőig jutottak, ott viszont a sokkal nagyobb potenciállal rendelkező ellenfelei nem igazán engedték, hogy esetleg érmet is szerezzenek.
Idén sikerült újból megismételni a bravúrt, és a Brassóban rendezett elődöntő tornát követően a második helyen léptek be az országos döntőbe. Ezúttal Râmnicu Vâlceán kell helytálljanak. Itt a C csoportba kaptak besorolást az ISK Caracal, a Bákói ISK, illetve az ACS Academia Junior Ploiești társaságában. A C csoport a D csoporttal van párban, ami a következő kört illeti. Itt a HC Buhuși, a Bukaresti 6. sz. iskola, a Re­sicabányai Traian Vuia és a Marosvásárhelyi Pegazus van.
A VSK mérkőzései: csütörtök: Bákói ISK – VSK Csíkszereda (9 óra), VSK Csíkszereda – ISK Caracal (18 óra); péntek: ACS Academia Junior Ploiești – VSK Csíkszereda (11 óra).

Kapcsolódó cikkek:

14,240RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb