Országos döntőben a VSK

Nagyszerű csíki siker lány kézilabdában

239

Kvalifikálta magát a Csíkszeredai VSK ifi IV-es lánycsapata az országos döntőbe, miután mindenkit megelőzve végzett az első helyen a brassói elődöntő tornán. A lányok sokat nem pihenhetnek, hiszen a hét közepétől már a Resicabányán sorra kerülő országos döntőn kell vitézkedjenek.

Minden meccsüket megnyerve jutottak az országos döntőbe a csíkiak Fotó: Mandel Zoltán

Brassóban rendezték hétvégén az ifi IV-es lány kézilabda országos bajnokság elődöntő tornáját, amelyen a VSK Csíkszereda csapata is részt vett, miután a hazai rendezésű regionális döntőből sikerült továbbjutnia.
Az Erőss Levente, Léstyán István és Szabó Előd-Zsolt által felkészített csíki lányok a nyolc csapatot felvonultató elődöntő tornán az A csoportba kaptak besorolást a Marosvásárhelyi Pegazussal, a Kolozsvári Viitorulal, illetve a Máramarosszigeti Geniusszal egyetemben. A tét az első két hely megszerzése volt, ami biztosította az országos döntőn való részvételt. A brassói tornával egyidőben további három ilyen tornát rendeztek az ország különböző pontjain. Így az országos döntőbe 16 csapat kvalifikálhatta magát.
Brassóba a VSK úgy érkezett meg, hogy a csapat utolsó edzésén egyik meghatározó játékosát, Csorba Adriennt elveszítette, miután bokasérülést szenvedett. A rossz előjel ellenére társai kettőzött erővel küzdöttek.
Nyitásként a Kolozsvári Vii­torullal játszottak, és egészen a második félidő elejéig szoros volt a meccs, hogy a VSK végül elhúzzon négy góllal, amely előnyből egyet sikerült megtartani a végére. Ezt követően jöhetett a Máramarosszigeti Genius. Végig szoros meccset játszottak, fej fej mellett haladtak a csapatok, de a végét a csíki lányok bírták jobban. A két eredmény függvényében és annak is köszönhetően, hogy a Pegazus mindkét előbb említett csapattól kikapott, eldőlt, hogy a VSK az első helyen végez és döntőt játszhat. Ennek fényében az edzők ezúttal olyan játékosokat játszattak a Pegazus ellen, akik addig kevesebb lehetőséget kaptak, de így is összejött a 25–21-es siker.
A másik ágról a döntőbe a rendező Brassói Corona került be. Az első helyért vívott mérkőzést a VSK végig uralta. A szünetben három góllal vezettek, hogy a végén 18–16-os sikert könyvelhessenek el.
A csapatnak nem marad sok ideje a pihenésre, hiszen holnap estére már Resicabányán kell legyenek, ahol az országos döntőre kerül sor, és az edzők az azt megelőző technikai ülésen részt kell vegyenek. A meccseket csütörtöktől vasárnapig rendezik, a VSK a B csoportba kapott besorolást a Bákói ISK-val, a CSO Pantelimonnal, illetve a Petrozsényi ISK-val. A csoportból az első két helyezett az 1–8. helyért küzdhet, míg a harmadik-negyedikek a vigaszágon a 9–16. helyekért küzdhetnek.
Az viszont már most biztos, hogy a Csíkszeredai VSK a döntőbe jutással a szakosztály fennállása legnagyobb sikerét könyvelhette el.

Brassó, elődöntő torna
Csoportkör: VSK Csíkszereda – Kolozsvári Viitorul 18–17 (8–7), VSK Csíkszereda – Máramarosszigeti Genius 25–22 (11–12), Csíkszeredai VSK – Marosvásárhelyi Pegazus 25–21 (14–12).
Döntő: Brassói Corona – VSK Csíkszereda 16–18 (9–12).
A VSK kerete: kapusok: Iarca Magdolna Szidónia, Tunariu Beatrice, Mátyás Kitty, Szőke Boróka, Székely Orsolya; mezőnyjátékosok: Ferencz Gy. Hanga, Mandel Kata, Forró Ágnes Boróka, Simon Nóra Tamara, Ambrus Hanga, Gál Anna Ilka, Csorba Adrienn, Gál Réka, Puscas Mária Szidónia, Erőss Katalin, Koós Klaudia, Péter Eszter, Manea Noémi, Antal Réka, Dinu Amalia Dorothea. Edző: Erőss Levente, Léstyán István, Szabó Előd-Zsolt.
Zetelaka már túl van a döntőn
Az egy évvel kisebb korosztályban, azaz az ifi V-ben is volt megyei résztvevője az országos lány kézilabdadöntőnek, amelynek Râmnicu Vâlcea adott otthont, méghozzá Zetelaka révén. Ezen korosztályban nem jegyeztek eredményt, így a Gagyi Erika által felkészített csapat csak a játékra koncentrálhatott, hiszen már is nagy szó volt, hogy ott lehettek az ország legjobb 16 csapata között.
Az országos döntőn részt vett zetelaki csapat tagjai: Szabó Andrea, Kalapács Kincső, Duka Zsófia, Vass Ágnes, Péter Anett, Sánduly Zsófia, Lukács Sára, György Bernadett, Kádár Renáta, Lakó Kincső. Edző: Gagyi Erika.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.