Országos döntőbe jutottak

Gheorghe Ene Emléktorna

46

Nagyszerű eredménnyel tért haza az FK Csíkszereda U9-es labdarúgó-csapata a Brassóban megrendezett Gheorghe Ene Emléktorna országos elődöntőjéről, amelyet megnyerve bejutottak az országos döntőbe.

Egy kupacban a részt vevő csapatok, középen a győztesekkel

Ebben az évben Brassó adott otthont a Gheorghe Ene Emléktorna országos elődöntőjének, amelyen a regionális döntőből továbbjutó Brassói Tâmpa, a Sepsiszentgyörgyi OSK, a Marosvásárhelyi MSE és az FK Csíkszereda kvalifikálta magát.
A négy együttes mindegyike játszott mindenkivel, és az első helyezett szerzett jogot, hogy ott lehessen az ország legjobb nyolc alakulatát felvonultató döntőben. Az FK legénysége nyitásként simán verte a Sepsiszentgyörgyi OSK-t, a házigazdáktól viszont kétgólos vereséget szenvedtek. A zárónapon az FK három góllal múlta felül a Marosvásárhelyi MSE-t, míg a torna nyitónapján amúgy vereséget szenvedő Tâmpa csak hattal verte az OSK-t. Ennek eredményeképpen körbeverés alakult ki az első három alakulat között, ám a gólarány a Kovács Tamás által dirigált csíki fiataloknak kedvezett.
– Azt lehet mondani, hogy a korosztály történetében eddig nem adódott még ekkora lehetőség, hogy megmutassák milyen sok munka van mögöttük és mekkora potenciál lakozik bennük. Szerettünk volna élni ezzel a lehetőséggel, és talán az első nap eseményei nem igazán alakultak úgy, ahogyan mi szerettük volna, mivel az első fölényes győzelmünk után, a második mérkőzésen hiába domináltunk és alakítottuk ki folyamatosan a helyzeteket, az öt alkalommal eltalált kapufánk után csak a hatodikra pattant befelé a labda. Így a végén abban a tudatban maradtunk alul a brassói bajnok ellen, ha a mindent eldöntő utolsó meccsünkön legyőzzük az MSE csapatát legalább 3 góllal, akkor mi fogjuk képviselni a zónát az országos döntőben. Ezzel a mentalitással léptünk pályára, és a taktikai utasítások mellett, amelyeket végig betartottak, arra kértem őket, hogy ne foglalkozzanak az idővel, csak küzdjenek és harcoljanak az utolsó pillanatig. Szükség is volt erre, mert a lefújás előtti percekben sikerült két gólt szereznünk, amivel elértük a kitűzött célunkat. Azzal az akarattal és küzdőszellemmel, amellyel véghezvittük ezt a győzelmet, az egy felejthetetlen élmény nemcsak számukra, hanem számomra is. Kimondhatatlanul büszke vagyok a srácokra, az én szememben 13 hős hagyta el a pályát a hétvége után. Tudjuk, hogy nagyon nehéz mérkőzések várnak majd ránk, viszont ebből a sikerből majd tudunk táplálkozni, hogy ott is a tudásunkhoz és a hozzáállásunkhoz mérten helyt tudjunk állni – fogalmazott Kovács Tamás.

Az FK eredményei és keret

Eredmények: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – FK Csíkszereda 1–8, Brassói Tampa – FK Csíkszereda 4–2, FK Csíkszereda – Marosvásárhelyi MSE 6–3.
Az FK Csíkszereda kerete: Ambrus Lukács, Antal Csanád, Biró Botond, Fülöp Ákos, Hella Fehér Dániel, Kajtár András, Keresztes Tamás, László Ede, Lukács Bence, Lukács Gergő, Rusu Mark, Szatmáry Gergő, Xantus Dávid.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek