2021, január 17, vasárnap.

Országos döntő Csíkszeredában

A cselgáncsé lesz a főszerep hétvégén a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában, ahol az U21-es csapat, illetve egyéni földharc országos bajnokságot rendezik. A csíki fiúcsapat az elsőségre tör, és remélik, hogy ezt el is érik.

Kinőtte magát a szentegyházi verseny
Kinőtte magát a szentegyházi verseny

Országos csapat, illetve egyéni földharc cselgáncsversenyt rendeznek szombaton és vasárnap Csíkszeredában az Erőss Zsolt Arénában. Az U21-es korosztály számára kiírt verseny fiú csapatversenyében a Csíkszeredai Sportklub és az ISK közös csapattal nevezett. A lányoknál viszont nem lesz csíkszeredai csapat.
A fiúk mezőnyét várhatóan hat csapat fogja alkotni, de ez véglegesen a péntek esti nevezéskor fog eldőlni. A csíkiak viszont, titokban, az első helyre pályáznának, erre pedig akár esély is lehet, hiszen több olyan sportoló van a csapatban, aki komoly nemzetközi rutinnal is rendelkezik.
A csapatot Bardócz Richárd, Orbán Lehel (66 kg), Szőcs Ele-
mér, Dávid László (73 kg), Stoica Márk, Koncz Lehel (81 kg), Ohát Zalán, Kocsis Hunor (90 kg), Koncz Botond, Kunszabó Luca (+90 kg) fogja alkotni.
Az egyéni földharcversenyen a fentebb említettek mellett tatamira áll még Márton Benedek, Varga Tamás, Barazsuly Ladó Ákos, illetve Márton Katinka is.
Az országos bajnokságot a Hargita Megyei Cselgáncs Szövetség, a Csíkszeredai Sportklub és a Csíkszeredai ISK szervezi. A csapatversenyek szombaton 10 órától kezdődnek és várhatóan 14 órakor érnek véget, míg másnap 9 órától rajtolnak a küzdelmek. A szervezők minden sportkedvelőt szeretettel várnak. A belépés díjtalan lesz.

Szentegyházán dzsúdóztak
380 versenyző részvételével szervezték meg Szentegyházán a IX. Mártonffi János cselgáncskupát. Az immár nemzetközivé vált versenyre Gyulafehérvárról, Besztercéről, Focşani-ból,
Oneş­ti-ről, Bákóból, Nagysze­benből, Piteşti-ről, Bánffy­hu­nyadról, Gura Humorului-ról, Fălti­ce­ni-­ből, Marosvásárhelyről, Kézdi­vásárhelyről, Csíkszeredából, Csík­szentdomokosról, Csí­kszent­­tamásról, Gyergyó­dit­róból, Miskolcról, Nagykőrösről és Do­ma­székről is érkeztek versenyzők. A 28 különböző klubhoz tartozó csapat közül az első helyet a Csíkszeredai ISK dzsúdókái szerezték meg, a második helyen a kézdivásrhelyi versenyzők végeztek, míg a harmadik helynek megfelelő kupát a szentegyházi gyerekek vehették át.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb