Örökbe adják a kutyákat

35

Újabb kutyaszállítmány indult Svájcba Gyergyószent­mik­lós­ról. A helyi önkormányzat és a Starromania Egyesület együttműködésének köszönhetően most ismét gazdátlan ebeket adnak örökbe külföldön.

Huszonöt chipezett, ivartalanított, állategészségügyi szempontból ellátott ebet indítottak útnak autóval a gyergyószentmiklósi menhelyről múlt héten. A svájci Strubelig utaznak a kutyák, amelyeket a menhely internetes oldalán választott ki az ottani fogadó szervezet. A kapcsolatszervezésben ezúttal is a Svájci Állatorvosok Romániáért (Starromania) Egyesület és annak alapítója, dr. Josef Zihlmann működött közre – tájékoztatott a polgármesteri hivatal. Az önkormányzat és az egyesület partnersége gyümölcsöző, hiszen annak köszönhetően rendszeresen visznek gyergyói gazdátlan kutyákat külföldre, hogy ott új otthonra leljenek. A város alfalvi kijáratánál található menhely is sokat fejlődött, speciálisan kialakított kennelekben jelenleg 276 kutyának biztosít ellátást, emellett chipezést és ivartalanítást is a svájci támogató jóvoltából.
A városháza szerint az utcán kóborló kutyák befogása folyamatos, most az örökbeadott ebek helyére újabbakat tudnak befogni.
Nemcsak külföldiek, gyergyó­szent­miklósiak is fogadhatnak örökbe kutyát a menhelyről ingyenesen, ha viszont cserébe valaki kutyatápot adományozna, azt is szívesen fogadják. Az érdeklődőket minden hétköznap délelőtt fogadják, hogy kutyát válasszanak. Dr. Baróti Lajos állatorvos vezetésével működik jelenleg is a háztáji ebek számára meghirdetett díjmentes chipezési és ivartalanítási program a város állatorvosi rendelőiben. Ennek költségeit továbbra is vállalja a Starromania Egyesület. A kutyatartók feladata csupán annyi, hogy időpontot egyeztetnek az állatorvosokkal és elviszik kedvencüket a rendelőbe.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.