Orbán Viktor Nagy-Magyarország-térképpel kívánt sok sikert az érettségizőknek

190

Újabb jókívánságait tolmácsolta Orbán Viktor a Facebookon a koronavírus-járvány idején érettségizni kényszerülő diákoknak. A magyar miniszterelnök oldalán tegnap a következő szöveg jelent meg a történelem érettségi írásbeli reggelén: 56. Az érettségizők történelmet írnak. Hajrá// 56. A historic exam. Good luck!

Fotó: Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnökének Facebook oldala

Az 56 a járvány 56. napjára utal. Ennél sokkal érdekesebb viszont a fotó, amelyet a szöveg mellé illesztettek, ezen ugyanis minden jel szerint a miniszterelnök munkahelyén, a Karmelita-kolostorban található földgömb látható, mégpedig Nagy-Magyarország jól kivehető körvonalaival.

A földgömb egyébként a Perczel László által készített Perczel-glóbusz hasonmása. Perczel László 132 cm átmérőjű glóbusza 1862-ben készült Velencében.

Ludovic Orban reakciója

Ludovic Orban miniszterelnök is tegnap kora esti sajtótájékoztatóján reagált Orbán Viktor Facebook posztjára, azt mondta: „éhes veréb lisztről álmodik”. 

A miniszterelnököt arról is kérdezték, hogy mit szólna Maris Pașcan, a Népi Mozgalom Pártjának azon felvetésére, miszerint az RMDSZ-t törvényen kívül kellene helyezni. Ludovic Orban azt mondta: “A nemzeti Liberális Párt a gondolatszabadság híve. Ez nem jelenti, hogy valaha is támogatna a Nemzeti Liberális Párt alkotmányellenes törvényeket, amelyek az alkotmányban való egységet veszélyeztetnék. Románia azon országok közé tartozik, amely az egyik legtöbb jogot biztosítja a kisebbségek számára. Emiatt elismernek minket Európában és nemzetközi szinten is. És nem hiszem, hogy szükség lenne ilyen lépésekre”

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.