Önsanyargatás helyett a mértékletesség a fontos

Népszerű program az egészségmegőrzésért

127

Háromórás rendezvényt szervezett az egészség világnapján, tegnap a Hargita Megyei Vöröskereszt gyergyószentmiklósi alegysége. A programot figyelemfelkeltő szándékkal szervezték, ügyelve arra, hogy ne csak a felnőttek, hanem a gyermekek számára is hasznos legyen.

Reggeli torna. Felhívás az egészséges életmódra Fotó: Kertész László

Gyermekek és felnőttek egyaránt részt vettek a gyergyószentmiklósi művelődési ház előtt tartott reggeli tornán, eközben pedig – Miklós Attila vezetésével – akadálypályán bizonyíthatták ügyességüket a legkisebbek. Az épület előterében vérnyomás- és vércukorszintmérésre, valamint testzsírszázalék-számí­tásra is lehetőséget biztosítottak a Vöröskereszt önkéntesei, a Karancsi Sándor teremben pedig dr. Bartalis Hajnal szakorvos Mindennapi egészségünk címmel tartott előadást. Főként az egészséges táplálkozás fontosságát részletezte, hangsúlyozva: az egészséges életmódnak nem az önsanyargatásról, hanem a mértékletességről kell szólnia. Mindezek mellett a kellő folyadékbevitel elengedhetetlenségéről, valamint a testmozgás fontosságáról is beszélt, rámutatva: pácienseinek a napi egy óra ütemes sétát javasolja.
– Sokszor elhangzik, hogy a nagyszüleink is zsíros ételeket ettek, és mégis egészségesek voltak. Igen ám, csak ők emellett fizikai munkát is végeztek, ugyanakkor az életmódjuk sem volt olyan stresszes, mint az napjainkra jellemző – részletezte a szakember.
Ferenczi Lilla önkéntes lapunknak megjegyezte: örülnek a rendezvény látogatottságának, és remélik, hogy sikerült felkelteniük az érdeklődést az egészséges életmód iránt, hisz csupán fokozottabb odafigyelés szükséges ehhez.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek