Online ülésezett a csíki Területi Küldöttek Tanácsa

Nőtt az elöljárókba vetett bizalom a járvány idején

82

Egyhangúlag elfogadta a Csíki RMDSZ Területi Küldöttek Tanácsa (TKT) a területi szervezet ügyvezető elnökségének új személyi összetételét és szabályzatát.

A Becze István ügyvezető elnök által előterjesztett dokumentumokat csütrötöki ülésén fogadta el az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének döntéshozó testülete. Eszerint a megválasztott jelöltek a következő területekkel foglalkoznak: programszervezéssel és kommunikációval Lakatos Emőke szociológus; család- és szociális programokkal, civil szervezetekkel Kolozsvári Tibor pszichológus, megyei tanácsos; az ifjúsággal és önkéntesekkel Bogos Ákos kommunikációs és marketingszakember; vidékfejlesztéssel és a helyi gazdasággal Csilip Árpád agrárközgazdász, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatója; az egészségüggyel, turizmussal és sporttal Szentes Antal erdőmérnök, megyei tanácsos, a Bogát Önkormányzati Fejlesztési Társulás ügyvezető igazgatója; a helyi önkormányzatokkal Kozma István közgazdasági, menedzsment- és vidékfejlesztési szakember, Csíkszentsimon polgármestere; a csíkszeredai városi szervezettel és önkormányzattal Bors Béla jogász, városi tanácsos, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársa; közösségi programokkal és térségi együttműködésekkel Albert Alfonz Pál alpolgármester, lovasprogram-szervező; oktatással és művelődéssel pedig Ferencz-Salamon Alpár megyei tanácsos.

A küldöttek a szavazás előtt Kelemen Hunor szövetségi elnök és Borboly Csaba területi elnök politikai beszámolóját is meghallgatták.

Borboly Csaba megköszönte a polgármesterek helytállását ebben a rendkívüli időszakban, és a bizalom növekedését meg a partnerség erősödését, valamint a közvetlen politizálás pozitív hatását emelte ki az utóbbi időszak legfontosabb eredményeként. Mint kifejtette, a koronavírus-járvány idején egyre többen fordulnak hozzá, illetve az általa vezetett intézményhez, akárcsak az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének munkatársaihoz, ők pedig igyekeznek megoldást találni a hétköznapi problémákra is. Nem utolsósorban az adományozásra szóló felhívásoknak is sikerük volt, tette hozzá Borboly Csaba. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az elkövetkező időszakban a helyi közösségek nem igazán számíthatnak kormányzati forrásokra, így minden erejükkel az európai uniós pénzösszegek lehívására kell törekedniük, mert valószínűleg egy ideig ez marad az egyetlen esély a további fejlesztésekre. Az EU-s kiírások prioritásairól konzultáció folyik, és ennek alakításában részt kell vennünk, hangsúlyozta a területi elnök.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.