2021, január 21, csütörtök.
custom_html_banner1

Online szolgáltatás

Otthonról is meghosszabbítható a kölcsönzési határidő, előjegyezhető a keresett könyvtári könyv – többek között ezzel az új szolgáltatással igazodik a kor igényeihez a Kájoni János Megyei Könyvtár. A intézmény július 1-jétől nyári programmal dolgozik.

Fotó: Balázs Árpád
Fotó: Balázs Árpád

[dropcap]A[/dropcap] nyári szünidőben is várja látogatóit a Kájoni János Megyei Könyvtár, nem maradnak olvasnivaló nélkül azok, akik a vakációban is szívesen töltik idejüket olvasással vagy iskolai házi olvasmányokat szeretnének kikölcsönözni a könyvtárból, bár az előző évekhez hasonlóan a szünidő két hónapja alatt rövidül az intézmény nyitvatartási programja.
A könyvtár új, júniustól elérhető online szolgáltatásai lehetővé teszik az olvasóknak, hogy akár otthonról is könnyen meghosszabbítsák a kikölcsönzött könyvek lejárt kölcsönzési határidejét, előjegyezhessék a keresett könyvet, amely éppen ki van kölcsönözve a könyvtárból,
Az új szolgáltatásokat a szabályok szerint beiratkozott, olvasójeggyel rendelkező könyvtárhasználók vehetik igénybe, a könyvtár honlapján elérhető online katalógus új fejlesztése révén. Nem szükséges tehát bemenni a könyvtárba, telefonálni, vagy e-mailben kérni, a jelzett szolgáltatások otthonról is egyszerűen elérhetők az intézmény honlapján, az online katalógus használatával. A könyvtári szoftver az új fejlesztésnek köszönhetően felkínálja a lehetőséget a határidő hosszabbítására vagy a keresett dokumentum előjegyzésére, a művelet elvégzéséről automatikus válaszlevélben kapnak visszajelzést a használók http://konyvtar.hargitamegye.ro/hu/h/129/online-katalogus

Nyári program
A Kájoni János Megyei Könyvtárban 2015. július 1-jétől, szerdától lép érvénybe a rövidített, nyári nyitvatartási program, amely a nyári szünidő két hónapja alatt, július 1-jétől augusztus 31-ig érvényes. Ebben az időszakban a könyvtárat a következő program szerint látogathatják a használók: hétfőn déli 12 órától este 8 óráig, kedden, szerdán, csütörtökön reggel 8 órától délután 4-ig, pénteken reggel 8 órától déli 1 óráig fogadja a látogatókat a könyvtár.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,337RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb