Online Sulibürze

Népszerűsítik a középiskolákat

339

A csíkszeredai Középiskolások Diáktanácsa a Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrásközpont támogatásával Online Sulibörzét szervez 2020. május 6–9 között a város közpiskoláinak népszerűsítése érdekében. Idén a börze – rendhagyó módon – Facebbok-csoportban zajlik.

A korábbi években is népszerűségnek örvendett a sulibörze. Idén a virtuális térbe költözik Fotó: HN/Archív

Idén is megszervezi hagyományos sülibörzéjét a csíkszeredai Középiskolások Diáktanácsa. A Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrásközpont (MNTEK) támogatásával létrehozott rendezvény idén a virtuális térben zajlik: a IX–XII-es diákok Facebook csoportban mutatják be iskolájukat, a 2020–2021-es tanévben induló IX. osztályok profilját. Az ismertető előadásra az V-VIII. osztályos diákok egyéni bejelentkezési lapot kell kitöltsenek a következő linken: https://www.cognitoforms.com/DtCsíki/OnlineSulibörze.

A benevezők a jelentkezési lap alapján meghívót fognak kapni a Sulibörzére – téjékoztatta lapunkat Bartalis Orsolya, a Csíki KDT elnöke és Szabó Irén-Ottilia, az MNTEK igazgatója.

Május 6-án, szerdán du. 3 órakor kezdődik a megnyitó: Gál Álmos Dániel: Pályaorientáció, Pályaválasztás címmel tart előadást.

A középiskolák az alábbi program szerint zajlik: Márton Áron Főgimnázium – május 6.,szerda du. 4 óra; Octavian Goga Főgimnázium – május 7., csütörtök, du. 3 óra; Kájoni János Szakközépiskola május 7., csütörtök, du. 5 óra; Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium – május 8., péntek du. 3 óra; Nagy István Művészeti Középiskola – május 8., péntek du. fél 5-kor, Szent Anna Speciális Szakiskola – május 8., péntek du. fél 6-kor; Kós Károly Szakközépiskola – május 9., szombat, 11 óra; Venczel József Szakközépiskola – május 9., szombat, déli 1 óra; Székely Károly Szakközépiskola – május 9., szombat, du. 2 óra.

Ezt követően Bartalis Orsolya, a Csíkszeredai Középiskolások Diáktanácsának elnökének zárszava hangzik el.

A szervezők tájékoztatása szerint a börze Facebbok-csoportjába elsőként a bemutató előadásokat tartó IX–XII. osztályos diákok csatlakoznak a diáktanács kezdeményezésére és közreműködésével. Mint írják, a csoport naprakészen fog működni, a követhetőség érdekében a program folyton látható lesz. Minden iskolának fél óra áll rendelkezésére minden induló IX. osztály profiljának a bemutatására. A rendelkezésre álló teljes időt élő adással kell kitölteni, az általános iskolás diákok kommentben kérdezhetnek. Az előadók elmentik a bemutatókat, azért hogy később visszanézhetőek legyenek azok számára, akik valami miatt lemaradtak vagy később csatlakoztak a programhoz.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.