Online kvíz és társasjáték is elérhető

Fedezd fel Erdélyt játékosan!

104

Az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület (EJKE) saját gyártású társasjátékot dobott piacra az elmúlt évben, amelynek célja az erdélyi ismeretanyag megerősítése és bővítése. Március végétől már online kvíz is elérhető az egyesület hivatalos oldalán, amelynek köszönhetően bárki próbára teheti Erdéllyel kapcsolatos műveltségét.

Irodalom, művelődés, földrajz, helyismeret, történelem, építészet, sport, gasztronómia és szokások témakörben tehetik próbára magukat azok, akik kipróbálják az EJKE által tervezett társasjátékot. Az Erdélyre épülő játék során a stratégiának és a szerencsének is fontos szerep jut. A szervezők nem titkolt szándéka a helyi ismeretanyag felelevenítése és megőrzése. Újabban már online is be lehet barangolni Erdélyt, ugyanis március végétől 36 kérdéses online kvíz érhető el az EJKE honlapján (http://ejke.hu/).
– Az online kérdéssor alapja ugyanúgy az erdélyi magyar és „egyetemes” kultúra, akárcsak a társasjáték esetében, ami kártyajátékként is játszható, illetve több témában, nehézségi szintben kínál játéklehetőséget. A csíkszeredai központú Erdélyi Vásártér webshopban lehet megvásárolni, (004–0746674817 vagy office@erdelyivasarter.ro) de nagyobb tételben érdemes a honlapunkon keresztül közvetlenül tőlünk kérni, mert tudunk árengedményt adni – közölte lapunkkal Csíki András EJKE-elnök.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.